onsdag 5 augusti 2009

Hörnan

I hörnet vid växthusen ut mot tomtgränsen har vi en lövkompost sedan några år, men resten där har mest bara varit en skämshörna (en av många...). I våras satte vi upp pilstaketet och byggde trätrall.

Det var meningen att vi skulle plattlägga framför trallen som en gång mellan trädgårdslandet (till vänster) och rabarberna (till höger), men nu tog vi det vi hade för att få ett jämnt underlag att köra skottkärran på och fyller på lite eftersom med naturstenar.
Vårat lilla potatisland i pallkrage får också plats liksom krasse och solrosor.
På trallen får jordsäckar, växter på vänt, vattenslang, redskap, skottkärra och sådant plats. Numera måste vi inte drälla omkring med grejerna överallt även om det fortfarande händer. Ibland. =)
Jag mest nöjd med pilstaketet. En del tycker det är konstigt med staket när man inte har någon granne på nära håll, men det har blivit en fin inramning tycker jag.

Inget skämshörn. Inget snygghörn. Däremot har det blivit mera funktionellt.
Tack för svaren om fingerborgsblommorna! Nu har jag knipsat av en del och en del får stå kvar.

9 kommentarer:

 1. Så fint ni har! Kul att se lite bilder över större ytor.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det ser helmysigt ut! Det är kul att få till lite rumkänsla i trädgården!

  SvaraRadera
 3. Jo det där och bygga väggar i en trädgård,,det är kul,,oh vad bra det blev,,Mysigt tycker jag med rumindelning!
  kram =)

  SvaraRadera
 4. Varför skulle staket vara enbart för att skärma av mot grannarna? Det blev jättebra och man behöver lite rumsindelning i trädgården tycker jag / gittan

  SvaraRadera
 5. Tycker det ser jätte trevligt ut med växthuset, gången, staket.
  Hade gärna haft något staket på tomten så där.

  SvaraRadera
 6. Så fint med trallarna och skärmarna av vide (?)och välplanerat. Oj, oj, det finns tusen ideér man ville hinna med på en sommar, men tyvärr rinner dagarna iväg och man måste ju faktisk göra ngt annat också ;)men visst blir det lite varje år, jag har ju bygget på G och det är så olidligt spännande, snart får jag inreda :)
  Ha det gott i solen, själv skal jag till frissan och så blir det: Konstens natt till kvällen ;)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 7. Så snyggt och praktiskt på samma gång, det är inte alltid de två sakerna går gand i hand! *ler*
  Må så gott! Veronica

  SvaraRadera
 8. Ett funktionellt hörn var bra! Skämshörn finns lite för många i min trädgård, ändå har jag lite bättre i ordning i år än jag faktiskt brukar ha. Fast den rabatt som är närmast entrén är så otroligt vidrigt ful. Jag förstår inte vad som händer ... Blä! /Jenny

  SvaraRadera
 9. Pil är så himla fint att ha så där.. gillar det ockå.. Och ni har fått så jättefint där och jag tycker det är ett finhörn.. och bara grädde på moset då att det är funktionellt också.. Kram och ha det gott /MOa

  SvaraRadera