onsdag 27 juli 2011

...hemma bäst

Ja, nu har jag hunnit vara hemma några dagar och jag njuter av att ha semester!! 

Jag har inte haft så sen semester på några år och först¨kändes det lite höstigt när det var så mörkt om kvällen, men det är ju sommarvarma och soliga dagar (hittills) så än är det sommar!

Hemma hade det hänt en del, mycket har redan blommat över och annat har sin höjdpunkt nu!

Backtimjan som jag har både lite här och där doftar så fantastiskt gott när man går på den!


I förra inlägget såg man en skymt av den framför växthuset och jag gillar när stengången knappt syns för all timjan!



Det kanske inte syns på bilden, men marken sluttar neråt (till vänster) och jag har gjort ett litet trappsteg mellan växthuset och plattsättningen nedanför.

I odlingslådorna svämmar det snart över, men det är mest dill,sallad och persilja. Det är inte så bara för jag älskar när man bara kan gå ut och plocka och vara riktigt generös med örterna till exempel.



Vår stationära dator är kaputt och jag känner mig inte helt bekväm med att blogga på makens bärbara och bilderna vet jag inte alls hur de blir. Jag brukar inte redigera mina bilder särskilt, bara beskära och förminska, men det får bli som det blir nu.

Ganska bekväm känner jag mig dock i att sitta på altanen och blogga, se solens strålar försvinna bakom berget och sippa på ett glas rött... :)

Ha en härlig onsdagskväll!


tisdag 19 juli 2011

Blommar krolliljorna fortfarande?

Här kommer en liten hälsning från mig.

Jag befinner mig fortfarande i storstan, men nu är det bara några dagar kvar innan jag åker hem igen och då är det semesterliv som gäller!

Det jag gör här nere är att jag är uthyrd tillfälligt av min arbetsgivare och jag jobbar direkt hos vår kund. Det är spännande och det var något jag själv hade föreslagit. Nu var ju min förhoppning att det inte skulle vara mitt i finaste sommartiden, men Stockholm är en också en fin sommarstad.

När jag for ner hade krolliljorna precis börjat blomma!



I helgen som var kom familjen ner hit och hälsade på mig, det blev som en extra semestertripp och vi hade fullspäckat schema och besökte Gröna Lund, Tom Tits Experiment (ett riktigt höjdarställe i Södertälje som jag varmt rekommenderar) och Rosendals Trädgårdscafé.

Det var jobbigt när de åkte hem igen, men snart får vi ses igen.

Jag hann med att fråga maken vad som hänt i trädgården eftersom han lovat rapportera lite eftersom. "Det har inte hänt något särskilt..."
Nej kanske inte i hans ögon? :) Han såg min tvivlande blick så idag mailade han över ett gäng med bilder. ;)


En sjuåring som plockar vinbär (och hon älskar att gå omkring i trädgården och äta bär, sallad, "persilika" och annat) och timjanmattan som måste dofta underbart när man går på den!

...och så klart vattenslangen som nästan alltid ligger utdragen.

Jag fick en del blommande bilder och så från växthuset - härligt!

Jag hoppas ni ni har en bra sommar!

söndag 10 juli 2011

Borta bra

Mera pioner!


Idag har jag lämnat familjen och även trädgården för storstan.

När jag kom fram med flygplatsen var det ett himla kånkande på packningen innan jag kom fram till hotellet. Därefter irrade jag runt i värmen för att hitta en bra promenadväg till jobbet så nu är jag slut både i knopp och knopp så jag slöar på hotellet framför ett teveprogram jag inte sett tidigare, Trinny & Susannah.

Stockholm får jag uppleva imorgon och resten av tiden jag ska vara här nere.




Jag hann nog med att uppleva nästan all pionblomning i alla fall!


Imorgon ny vecka och nya utmaningar. Håll tummarna för att det kommer att gå bra för mig!


torsdag 7 juli 2011

Extra allt

Jag brukar gilla det enkla, men när det gäller min absoluta favoritblomma så är det pionen!


Mycket kan man säga om den, väldoftande så man nästan blir yr, stora maffiga blommor, särskilt de dubbla  som påminner härliga gräddbakelser, men inte att den är enkel.

Just nu blommar flera av mina pioner, bland annat den på bilden och även den i blogghuvudet, men flera är fortfarande i knopp så jag har mer att se fram emot!

Luften dallrar av skön sommarvärme och piondoft - underbara piontid!


måndag 4 juli 2011

Tillbaka

Hemma igen efter en semestertripp på fina Gotland!


Jag förberedde ett par inlägg hemifrån innan vi for, men blogglusten är inte på topp var inte direkt på topp när familjen, vackra vyer och solen ville ha min uppmärksamhet. :)

Nu jobbar jag igen och kommer att ha en hektisk vecka framför mig innan jag ska åka och jobba i huvudstaden under ett par veckor. Spännande, men jag är lite nervös för hur jag ska hitta rätt bland tunnelbanorna särskilt. Norrlänning i storstan... :)

Jag har fått en del kommentarer angående våra odlingsrutor.

Vi murade upp dem av lecablock i måtten 1,40x2,1m. Utsidorna la vi puts på. Platsen är svagt sluttande och vi bestämde oss för att odlingsrutorna skulle få följa den lutningen eftersom "golvet" på ena sidan också sluttar liksom pilstaketet i bakgrunden.

När vi kom hem från Gotland hade det fullkomligt exploderat i ena rutan och den andra ligger bara några steg efter. Sallad, persilja och dill behöver vi i alla fall inte snåla med!

Apropå snåla så sådde jag massor av solrosfrön och när jag planterat ut så många som möjligt slängde jag faktiskt resten. Nu har en hare, tror jag i alla fall, ätit upp mer än än hälften. :( Skulle kanske ha hushållat bättre med mina plantor?

En liten rapport från mig som ska försöka kika in på lite trädgårdsbloggar ikväll, har lite abstinens av att inte veta vad ni andra haft för er på sistone!

Ha det bra i sommaren!