fredag 14 juni 2013

Avslutningsfika

Igårkväll var det skolavslutning för mina barn. 10° och regn kunde inte stoppa glädjen över ett efterlängtat sommarlov och givetvis firade vi jordgubbstårta!

Jag gjorde en kladdig chokladbotten med dajmbitar i och en mousseliknande fyllning med jordgubbar. Hela tårtan blev jättegod och särskilt botten fick högsta betyg! Recept här!

Tjat, tjat, tjat om dessa stenbumlingar. Men här kommer en liten bild till framifrån.
De är lite ojämna, men det blir bra tror jag. Men det krävs nog lite lummighet bakom för att få den rätta känslan.


Bakom är kaoset kvar. Fortfarande massor kvar att plantera. Vi min man skulle köpa ett släpvagnslass med jord idag så vi kunde fortsätta nu i helgen, men se de stängde efter halva dagen så vi blev utan. :(
Äh, det är väl inget att sura över, vi har väl annat att göra. Imorgon ska jag till exempel jobba på det avlönade jobbet. :)

Vad ska du göra i helgen?

Vi har börjat kolla på Skärgårdsdoktorn som finns på SvT Öppet Arkiv. Tycker det är lagom familjeserie att titta på tillsammans så det blir nog ett avsnitt till i helgen om vädret håller i sig.

Må så gott!

7 kommentarer:

  1. Ja vad ska jag göra i helgen, ingenting inplanerat. Vädret får väl styra, och så ska jag försöka fatta att jag har semester! Härligt! Vilken snygg tårta, och god antar jag, självklart ska det vara jordgubbstårta. Blir bra med stenarna och ännu bättre med det lummiga sen.

    Trevlig helg, kram
    Jenny

    SvaraRadera
  2. mmm, så gott det ser ut! Och fint blir det med stenarna där!
    Tja, i helgen, det blir lite av varje, har precis börjat semestern och tänkte göra några "måstesaker" först, för att sen kunna ta det lite lugnt. Sen beror det på vädret, skulle behöva klippa gräs men idag har det regnat, så vi får se.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Den där tårtan såg alldeles för god ut, sånt snask är "no, no" för mig! Men på midsommarafton ska jag unna mig en smaskig bit av en kaloribomb!!
    Stenarna blev jättefina tycker jag, dom ska absolut inte var perfekt raka - då ser det inte äkta ut! Det fanns en stenguru, kommer tyvärr inte ihåg namnet just nu, som sa på ett föredrag att helt runda sten och helt fyrkantiga ska man helst inte ha i en trädgård. Det blir aldrig snyggt!
    TREVLIG HELG
    Susie

    SvaraRadera
  4. Så god den ser ut, tårtan! Här blev det klassisk jordgubbstårta i torsdags då sonen gick på sommarlov. I går tog dottern studenten så då blev det lite annat gott.

    Fina stenbumlingar!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken fin stenmur/kant ni gjort, det blir säkert kanon när det är planterat och allt! Helgen bjuder som alltid på arbete för min del, utöver det ska vi hjälpa dottern med att sätta upp staket och lite annat smått i hennes trädgård. Skolavlutningarna och dess fika saknar jag! Får kanske ta och baka en sommartårta iaf och bjuda maken på ;)
    Ha en fin helg / gittan

    SvaraRadera
  6. Sommarlov - så härligt det låter Det vill jag också ha, inte ynka 4 v semester ;)
    Tårtreceptet låter kanongott, tror det får bli en sådan till midsommar! Ha det bäst ♥

    SvaraRadera
  7. Jag älskar sten! Vilken perfekt lagom varm plats ni kommer att få där.
    Jordgubbstårtan såg mer än lovligt god ut och blommor på gör det hela än mer festligt!

    SvaraRadera