måndag 10 juni 2013

Småsten och silverskatter

Stenblocken har lagts på plats nu. Det är lite snett och ojämnt, men det är ungerfär så vi är så det passar ju bra. :)
 
Stenblocken är lagda som en kant mellan stor grusplan och tråkig grässlänt. Nu pågår det roliga arbetet med att anlägga en rabatt modell större i före detta slänten. Roligt och roligt, det har svurits många ramsor och nästan kommit tårar när jag slitit med trädrötter, knölklocka (vad har jag gjort som har detta hemska ogräs på hela tomten?) och mygg.
 
Stenkanten startar vid en trappa och mot den har vi fixat med "småsten" som kommit fram när vi grävt i gräsmattan.
 
 
De som en gång för länge sedan anlade den här tomten fyllde inte bara ut med massor av sten, vi brukar även hitta spikar, glas och porslin. Igår hittade vi en skatt!
En silversked. Någon böjd, men med silverstämpel.
 
 
 

Vi är fortfarande inga biodlare, men vår mentor som vi fått via kursen vi ska gå på bjöd med oss på en biodlarträff i lördags. Det var roligt, men desto mer hade jag att fixa med igår. Vaknade med världens förkyling och kände mig totaldäckad. Typiskt, jag som inte har mölighet att trädgårdera förrän nästa söndag...
 
 
Pekade lite åt maken och sonen som kärrade jord och började plantera. Ikväll gick jag ut en sväng och piffade lite framför storstenarna.
Runt om är det ett riktigt kaos, men när jag borstar tänderna ser jag det lilla bordet i badrumsspegeln och då kan man nästan luras att tro att det är snyggt och prydligt. :)
Apropå oredan så konstaterade minstingen att "man ser i alla fall att vi håller på med något". Jo tack.
 
Må så gott i försommaren!
 

 

9 kommentarer:

 1. Så snyggt med sten! Det har vi en hel del av här hos oss.

  Härlig kommentar från minstingen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att hitta gamla saker .... Jättefint med stenmuren. Kram

  SvaraRadera
 3. Jamen visst syns det att ni håller på med nåt! Jäklar vad tungt det är med sten, ni gör ett jättejobb och det kommer att bli otroligt snyggt! Typiskt att du blev förkyld, men ta det lite lugnt så är du strax på benen igen!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Här händer det grejor minsann! Skönt att bli av med en slänt, tro mig jag vet :) Snyggt med en mur av natursten, det ger ett mjukt intryck tycker jag. Själv har jag beställt murblock till att höja en av våra murar och på så sätt minska en slänt och kanske, lyckas med plantering av buskar.

  Ha det så gott och krya på dig, kramen :)

  SvaraRadera
 5. Spännande projekt - både mur och bin! Men hur får ni muren att "hålla"? Är den bara staplad på varandra?

  Hoppas du kryar på dig snabbt!

  SvaraRadera
 6. Snyggt med er stenmur, har funderat hur en sådan skulle passa in på min lott, men har inget bra svar än i allafall....och så är det där med att hitta sten i Skåne, inte allt för lätt.

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 7. Åh, så roligt och så fint det blir! Älskar stenar och att få en riktig stenmur är en dröm! Lyllos er... Hoppas din förkylning ger sig snabbt. Inte har man tid med sånt. Tänk så mycket roligt du har kvar nu, all plantering och så fixet, som du ju redan börjat med. Lycka till!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Ja man ser verkligen att ni håller på med något, och det blir jätte bra.
  Ja mkt slit o släp men det är mödan värt när det blir så fint i 'sista änden',
  Precis som du beskriver 'hitte godset', samma fynd gör vi, men tyvärr varken silver eller guld.
  Jag önskar få se helhets-bild senare. Som jag nämnt har vi också en 'jobbig slänt'.
  Det roliga har du nu kvar att fixa, lycka till o krya på med förkyldningen.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 9. Hoppas förkylningen har lagt sig! Visst är det roligt med "storjobb" eftersom man ser att man gör nått, men herregud vad trött i kroppen man blir. Men tänk på hur otroligt vackert det kommer bli sen när allt är klart och växterna har blivit stora och.....då kommer ni bara mysa och vara nöjda!!

  SvaraRadera