onsdag 31 juli 2013

Öppen Trädgård

Roligt att några gillade min "assiettvägg"! Så klart kan man tjuva idén! Kalla det inte att sno, kalla det att inspireras. Jag fick ju själv idén från trädgårdstidningen. :)

Förrförra helgen var det Lands Öppen Trädgård och vi besökte Nancys Trädgård i Skucku. Trädgården har varit med i Trädgårdstoppen och har ett trädgårdscafé.

 
 
Trädgården har ingen särskild inriktning. Den är stor och uppdelade i flera större rum.
 
I rummet nedan är det uppbyggt med öar i gruset. Vissa av öarna är örter av olika slag och andra är det olika perenna blommor. Väggarna är stora gröna häckar samt träplank.

 
Planket gillade jag verkligen. Högt och vackert grånat!

 
En stor damm med en bro över.

 
På dammbilden nedan ser man också hur gigantiska perennerna är. Byggnaden i bakgrunden är ett fullstort hus där riddarsporrarna når upp till taket!

 
Jag gillade att man tagit till i storlek med allting, rabatter, damm, rumsstorlek och så vidare.
De flesta perenner kom igen överallt, men så är det även hos mig. Man använder sig av det man har och gillar helt enkelt.

 
 
Det var ingen wow-upplevelse att besöka den här trädgården, men den är jättefin och inspirerad blir jag nästan alltid när jag besöker en trädgård där det märks att finns ännu en trädgårdstok! :)
 

 
 
 

6 kommentarer:

 1. Jag tyckte den såg väldigt trevlig ut - och fint att den hade en helt egen stil. Det var inte heller något flörtande med det som är "modernt" just nu, vilket kan vara skönt ibland!

  SvaraRadera
 2. Det är nog precis så man ska tänka kring idéer och inspiration. Vi ser lite här och lite där och lägger till lite själva. Då blir det spännande och bra. Ingen vet ju egentligen vem som har kommit med en idé först.
  Jag jobbade en gång med en som trodde att hon var så mycket mer idérik än alla andra. Hon höll på med både betong och trädgård och ondgjorde sig hela tiden över att "alla andra" snodde hennes idéer. När jag lite försiktigt påtalade att hon inte kunde ha en aning om någon i andra landsänden hade gjort en ljusstake tex som liknade den hon gjort, långt före henne, snäste hon bara. Ödmjukhet fanns inte där.
  Det är klart att det idag är jättesvårt att veta var en idé egentligen kommer från, från allra första början. Vi ser ju så mycket. Har tillgång till så mycket genom alla tidningar som finns och framför allt genom internet. Vem vågar påstå sig vara först med en idé då?

  Ha det så bra!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Roligt att få se andras trädgårdar! Alltid något att inspireras av.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att få gå på trädgårds-rundor de är alltid inspirerande och trevliga.
  Vilken tur att vi alla har olika smak och idéer, tänk vad arbete folk lägger ner på
  sina trädgårdar.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 5. Det är kul att gå runt i trädgårdarna runt omkring och få massor av inspiration, själv var vi iväg på två denna sommar och fler hoppas jag vi hinner med. Kanske i Florence....

  Assiett iden var rolig, har set den ute på Österlen med, och den ger ju ett roligt inslag i trädgården

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Vacker trädgård du besökt, fint med öar av blommor och jag gillar när de återkommer i planteringen. Vilken yta! Annat än min lilla täppa :) Staket blev jag kär i direkt, framhäver dessutom blommornas färger och återkopplar den blåa färgen.

  Läckert med assistetväggen, himla kul ide och det är roligt att inspireras av andras trädgårdar och pyssel.

  Ni har fått fint sommarväder nu och förstår att det var en kall start på sommaren, hoppas ni får mer sommarvärme, det behövs inför vintern.
  Kanske nalkas det en resa till Italien? Jag har bara varit i Rom och Venedig men på önskelistan står Toscana, Florens m.m. Vi var några på jobbet som hade tänkt oss en resa till Valpociella i september, Amaronevinet du vet, men så gick det inga bra flyg, så det blev Nice istället, inte dumt det heller. En i gänget är bekant med Åkesson, så vi skall bo på hans vingård och det blir nog lite vinavsmakning )
  Ha en bra dag ♥

  SvaraRadera