fredag 25 januari 2013

En önskan om en riktigt trevlig helg!
 


måndag 21 januari 2013

Birdhouse

Hur är det i bistra januarimånaden? Här är det kallt och vackrare vinter än vad vi har haft nu kan man nog inte få.

Himlen är åskblå och träden är pudrade med de vackraste silvervita dekorationerna som gnistrar när solen letar sig upp över trädtopparna.
Fastän det varit så här ganska länge nu har jag inte lyckats fota någonting av sagovintern. I helgen när jag var ledig så blev det mildare och gråare och inbjöd inte till fotografering. Det var ju ändå tur att det blev lite varmare då vi inte behövde vara inomhus på grund av kylan.

Jag har börjat titta på fröer, jag har inte satt igång någon sådd, men nu börjar det snart vara dags.

Snart (nåja om ett par månader...) är det också dags för fågelkvitter och jag hittade finfina tegelpannor med inbyggd fågelholk!

Bilderna lånade med tillstånd från http://www.klaaskuiken.nl/



Här ser du mer av fågelholkarna!

söndag 13 januari 2013

Så sant så

Men aldrig att man ger upp, nej då,  att vara en Jämtlandsodlare är att vara en idiot, men en ständigt hoppfull sådan.

 Det är tufft att få det slängt i ansiktet - att man är en idiot, en sådan där som aldrig lär sig. När snötäcket dras över trädgården så blir det till glömskans vita fält.
Läs krönikan här, gör det mina kära trädgårdsvänner, var ni än befinner er på den geografiska kartan.



Aldrig är trädgården så fin som den är i mina tankar just nu. I smällkalla januari. 


Hundra meter fiberduk var det ja. :)
 
Uppdaterat: Nej, det är inte jag som skrivit krönikan, hittade den i lokaltidningen i helgen och tyckte om den!

lördag 12 januari 2013

Djurens konung

"Här var det hi
Och här var det hå
Och här var det glada älgar
Hum hum hum
hum hum hum..."



Lotta visade häromdagen upp jättefina foton på älgar här!

Min tanke på älgar den här årstiden är mest "gulp...". I detta mörker är det svårt att urskilja älgar och annat vilt som rörs sig längs vägkanterna här uppe och jag är orolig att det ska bli en älgolycka när familjen eller delar av familjen är ute och åker så mycket vintertid.

Bara någon dag efter jag sett Lottas härliga älgfoton så fotade min man dessa tre stora älgar. Det är en brusig bild tagen med mobiltelefonen genom bilrutan när han var på väg hem från jobbet i skymningen.


Förutom de stooora älgarna är det mycket renar efter vägen, men åker man en sträcka ofta så vet man på ett ungefär var de håller till och anpassar farten på förhand.

I morgon är det tjugonda Knut och julen ska dansas ut. Idag påbörjar vi bortmedjulenstädningen. Dottern vill som vanligt att vi dansar ut julen, men numera är det bara hon som vill det så vi får se hur det blir med den saken. :)
Jag ska jobba några timmar först så jag hoppas familjen har kommit en bra bit på väg när jag kommer hem.
Jag fick en riktigt uppfriskande sparktur till jobbet idag, minus 22° och sol! 

Lev väl!

tisdag 8 januari 2013

Helg och vardag

Först vill jag säga
 
God fortsättning på det nya året 2013!
 
Jag har varit ledig sedan nyår och haft fullt upp med allt möjligt roligt!
Sedan igår har jag åter varit på jobbet och vardagen har gjort sitt intåg igen.
 
 Julen är fortfarande kvar hos oss, jag är inte det minsta less på den och julgranen, som jag pratade så mycket om innan jul, är fortfarande grann och fin!
 
Jag hann aldrig ledsna på julmat och knäck heller. Känns som om jag knappt lagat mat alls och det brukar ju vara extra roligt när man är ledig och har lite mera tid.
Det som vi ändå lagade, nyårsmiddagen till exempel, har vi bloggat om på den andra bloggen och även skaffat oss en facebooksida!
 
 
Tack för alla hejarop jag fick när det gällde Nyårsraketen som jag medverkade i! :) Det var riktigt roligt, men tyvärr blev jag ikappåkt och omåkt några hundra meter före mål. Vid det laget hade jag liksom inte ens en chans att spurta om första platsen heller. :)
 
Det är mycket vallaburkar, underställ, toppluva och sånt nu, men något jag är ganska bra på är att stanna upp och njuta av stunden. I lördags morse fick jag vara med om en fin soluppgång en lite kall januarimorgon på en annan skidtävling...


Tydligen fungerar det inte att ladda upp bilder på bloggen nu.Om man har IE vill säga. Läste på en annan blogg att det funkar via andra webläsare så jag kör via Google Chrome idag.



Må så gott!


Psst! Ikväll blir det semlor... men först skidåkning. Jaaa, jag är nördig både när det gäller semlor och när det gäller skidåkning i synnernet. :)