söndag 20 oktober 2013

Guld blev silver

Jag tog lite bilder i början av veckan, solen sken, det var varmt och skönt att ta en kopp te ute och träden bjöd på färgfyrverkerier.
 
Eken var som gjord av guld.
 


Sedan dess har vi haft värsta ovädret som regnade ner alla löv från träden, det har hunnit kommit lite pudersnö, vi har hunnit få flera minusgrader och nu skiner solen igen. :)
 
Hönsen glada över att få vara i solen och picka sig fram genom hösten.
 
 
 
 
 
 
Jag hade ett gäng omogna tomater kvar så jag tänkte göra en tomatmarmelad med ingefära av dem.
 
 
 
Man brukar ju låta marmeladen stormkoka en liten stund, men jag misslyckades och brände den. Så det blev ingen tomatmarmelad. :( Men det blev ju ett fint tomathjärta av dem innan i alla fall. :)
 
Avslutar med en bild som jag tog i morse från sovrumsfönstret.
 
 
Det var sex minusgrader, solen på väg upp och världen utanför gnistrade i silver!
 
Må så gott!
 
 
 


torsdag 3 oktober 2013

Hetta

Tack för alla hjälp-kommentarer i förra inlägget!
Tidlösa hade jag faktiskt fundera på, men fått för mig att den inte skulle vara härdig här. Nu har jag gjort lite bättre "googling" och så klart är det tidlösa jag har!
 
Här går hösten in i vackrare och rödare höstfärgerför var dag. Närmaste dagarna ska bjuda på sol, men mornar och kvällar är kyliga. Det är trolsk dimma på morgon innan det spricker upp och blir klart.
 
 
 
 
Idag har jag lite sovmorgon så jag har tagit reda på de sista tomaterna och skördat chilin som var kvar. En del av den fortfarande omogna chilin har jag satt in i ugnen på tork nu.
 
 
Den ska få bli ett hett chilipulver är det tänkt. Den är stark för jag känner hur det hettar i fingrarna nu och även på vissa ställen i ansiktet där jag rört mig.
 
Jag har fortfarande en hel del som städas ur i växthuset, men det får bli till helgen, kanske säsongens sista växthusfika blir då.
 
Avslutar med ännu en vy förevigad med mobilen.
 
 
 
Det var igår när jag gick hem från jobbet i halvsjutiden, strax innan mörkret tog över helt.
 
Må så gott!