onsdag 29 januari 2014

Årets första pärlor

Blogglampan lyser inte särskilt flitigt här, men nu är jag faktiskt på gång med den nya trädgårdssäsongen. Lite, men i alla fall igång. 

I söndags sådde jag de första fröerna och redan idag har jag några korta stänglar av pelargonerna som jag sådde!
Förutom pelargonerna sådde jag ett par olika chilis och några lavendelfrön.

Är du igång med fröer, jord och småkrukor?

Annars går mesta fritiden åt till skidåkning just nu. Vi åker om kvällarna och helgerna och det är den perfekta skidtiden just nu!
I helgen passade vi också på att gå på bio. Dottern och jag kollade på Sune-filmen. Ingen höjdare, men okej. Maken och sonen gick på "Hundraåringen..." istället och tyckte att den var bra.


Jag kollar på Trädgårdskampen på tisdagarna. Tycker fortfarande inte riktigt om stressen och utslagningen, men börjar ändå förlika mig med upplägget. Deltagarna och juryn kan man i alla fall inte klaga på, de verkar ha roligt hela bunten!

Nu är jag inte längre sur på vintern, vi har haft superhärligt vinterväder nu en tid! Fortfarande oroar jag mig för vad som hänt med rosorna, lökväxterna och allt när det bara var isblöta långt ner i marken, men å andra sidan är det ju inte så mycket jag kan göra åt det nu.

Må så gott alla!

7 kommentarer:

 1. Här gick vi på sune och hundraåringen samma vecka, allihop! Jag tyckte båda var okej, de andra tyckte att hundraåringen var bäst. Visst var det härligt att det kom snö så man kunde åka skidor! Vi har varit ut några svängar vi med, jättelämpligt att ha spåren utanför huset. Jag har inte börjat med något trädgårdsjox än, mer än att bläddra i lite frökataloger.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Bio är mysigt- tyvärr blir det inte så ofta, men hundraåringen såg vi o tyckte var bra! O jag kollar också Trädgårdskampen o tycker som du ;)
  Ha det gott i vinterkylan!

  SvaraRadera
 3. Vinter har vi fått här också minsann. Stora drivor och trafikkaos, som vanligt. Det snöar ju alltid från sidan här nere nämligen.

  Skidåkning låter så mysigt. Här är det oftast för lite snö för att det skulle vara lönt att äga längdskidor.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Gillar trädgårdskampen, men absolut inte den vinter vi har just nu. Det är kallt (för att vara här, -5), det är massor med snö och så blåser det storm (ja, i alla fall nästan) så det är inget kul alls att gå ut. Inte ens Santos vill ut, han tycker det är rena "hundvädret".....

  SvaraRadera
 5. Måste köpa pärlor! Ibland har man tur och får tag på sådana som doftar.
  Fin fin skål du har dem i.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Nja frösådderna är inte riktigt uppstartade ännu. Ska lägga min beställning vilken dag som helst nu, och jag har ju kvar fröer från förra året som ska ner nu också. Men snart så är trädgårdssäsongen igång här också!

  Låter härligt med skidåkning. Här är det mest lugn och ro som gäller, och lite snowracer för ungarna :-).

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin vårkänsla du har på bordet, det känns bra. Fast det låter härligt med skidåkning, det har jag inte gjort sedan jag var barn.
  Har inte själv börjat med vårplanering av trädgården eller fröodling, men tanken har börjat dra sig åt det hållet. Ska bli roligt att få sätta igång. trädgårdskampen har jag bara sett en gång, och vet inte riktigt om jag tyckte om upplägget. men ska nog ge det en chans och se hur långt de har kommit en kväll.

  Ha en fin helg
  kram kajsa

  SvaraRadera