tisdag 7 oktober 2014

SolrosfrönNej, nu har solrosorna sannerligen gjort sitt. Fortfarande höga och resliga, men ganska hängiga samtidigt. Och färglösa minst sagt.


Jag passade på att ta reda på frön till nästa sommar. 

Hönsgänget fick några hela blommor som de skulle få äta av. Blommorna möttes av stor skepsis först, men till sist var det kycklingtuppen som började picka lite smått och då fattade ju även de andra att det nog faktiskt var något som man kunde käka. :)


Överlag är jag kanske sämst på att ta vara på frön, men nu kanske den trenden vänder? :)

Vi har fått en ny matta. En gul. Utomhus.


Men nja, jag gillar den inte riktigt. Kan man lämna tillbaka den och hänvisa till Öppet köp?


Det är kolsvart ute, höstvindar och några regndroppar i luften, men en rask promenad och skönt prat med bästa syster och det kändes riktigt skönt! 
Nu en dusch och en varm kopp te i soffan tillsammans med barnen. 

Vad gör du en höstlik kväll som denna?4 kommentarer:

 1. Ikväll har jag bakat fröknäcke, fixat med disk (vem har inte det???), lagat mat och myst i soffan med te och mjuka pläden. Lite tv-tittande med ett öga och ett öga på datorskärmen emellanåt.

  Tänk att jag inte haft solrosor i år. Jag försådde och planterade ut men satte dem lite illa till så de fick inget utrymme. Skärpning på mig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mina solrosor är inte heller så fina längre. Några ligger nästan ner. Men det är så roligt att se fåglarna äta direkt från blommorna att de får vara tag ett kvar till. Fast några har jag faktiskt redan kört genom kompostkvarnen.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Häftig bild och jag har samma matta här :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag inte är speciellt förtjust i bruna nyanser så ser jag inte fram mot vad som väntar. Än så länge har vi grönt ute och gårdagen var helt fantastisk med strålande sol och +16-17 grader. Vi fick en massa gjort i trädgården, men det är mycket kvar som måste fixas innan kylan anländer. Tyvärr kan man inte göra något idag, det regnar..... Fast jag var ute på altanen och tog in dom sista chilfrukterna som jag ska sylta in idag. Igår var det dom små gröna tomaternas tur, så nu är det tomt på ätbart där ute. Bara en MASSA krukor med sommarblommor som måste tömmas, men det kan man ju inte göra så länge dom blommar så fint!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera