torsdag 31 juli 2014

Pretty in pink

Tänk att röllekan kan vara så fin!
 
 
 
 
 
 
De nya karamelliga liljorna i rufsigt sällskap av vit flox och fingerborgsblommor.


 
Ännu en malva. Först ser hon ut att ta över hela rabatten och bre ut sig det värsta, men avslutar med att bjuda på de skiraste pappersliknande blommor i massor!

 
Jag njuter av rabatternas virrvarr med en känsla av att allt blommar just nu. Jag njuter också av kvällarna jag tillbringar på vår altan.
 
Efter kvällsdoppen i sjön sitter vi där ute och läser, fikar, umgås, vilar och tänder ljus och lyktor när vi möter skymningen. Det är bara den morgonpigga väckarklockans vara som gör att man måste slita sig in om kvällarna.
Underbara härliga sommartid som bjuder på dessa fina kvällar!
 

tisdag 29 juli 2014

...och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor

När det som skulle föreställa vinter bara var blöta och minusgrader om vartannat befarade jag att rosorna skulle frysa bort helt och hållet innan snön äntligen kom som ett skyddande täcke.

Jag är så glad att jag inte hade haft anledning att oroa mig för det här måste vara den bästa rossommaren nånsin!

Vi har en rosenbåge i lite halvskugga där jag planterade en honungsros  för några år sedan. 
Honungsrosen brukar frysa ner en hel del om vintern, men brukar blomma ganska villigt ändå.


Honungsrosen frös inte bort nåt alls i vinter och har bjudit på fler blommor än nånsin! 

Hela trädgården doftar helt underbart bara från den!!



Den har dessutom tagit plats på mest hela rosenbågen själv nu efter att jag förra året flyttat en New Dawn som fick ett mer skyddat ställe mot en vägg (mannen trodde inte så mycket på det dock då hönsen hela tiden sprätter bort jorden runt den).

New Dawn med de vackraste av knoppar.


Inte så många som på Honungsrosen, men jag har hopp om att den kommer att växa till sig bara jag skämmer bort den lite. 

Jag är så glad att jag planterar fler och fler rosor i trädgården för det är verkligen underbart med rosdoft!

söndag 27 juli 2014

Sommarliv

Sommaren blev inte alls som jag önskat, men ändå...

Vem kan klaga på nåt när vi har såna fantastiska sommardagar som nu, termometern på närmare trettio grader varje dag, kroppen som bara vill bada och bada och bada, svalkande drycker, solkyssta kinder, lyxfrukost med egna jordgubbar, altanhäng som aldrig varit ljuvligare i  ljumma sommarkvällar, söta meloner, sand mellan tårna och bokspänning.


Nu är min semester slut. Först sjukskrivning och sedan semester en vecka. Imorgon är det jobb igen, men jag hoppas på ljumma sommarkvällar där man får möta skymningen och bara njuta!

Må så gott i soliga sommartider!

torsdag 17 juli 2014

För mycket tid i hängmattan

Hej alla trädgårdsvänner i sommartiden!

Jag har lyckats med en bloggpaus som heter duga just under den här tiden när trädgården är som allra, allra bäst och tiden brukar finnas till för att dokumentera.



Jag blev ju lite klen där innan midsommar och tyvärr blev det bara sämre. Vi for ändå till Gotland på en efterlängtad familjeresa i hopp om att det snart skulle vara över. Väl där började vi med jourtandläkare, jourläkare och flera samtal till sjukvårdsrådgivningen. En riktigt skitvecka hade vi. 
Hemma igen blev det besök på den "egna" vårdcentralen. Jag är mycket bättre nu, men knaprar medicin, värktabletter och är sjukskriven veckan ut.



Jag har ingen allvarlig sjukdom, vad jag vet, men man påverkas väldigt mycket ändå av smärta och trots att jag försökt leva på som vanligt med bad i sjön, grillning, häng med kära och så vidare så har det varit jobbigt och jag har inte kunnat njuta av trädgården och sommaren. 



Igår tog jag mig i kragen och breddade gången i köksträdgården (som varit helt vilande) och fotade lite. Rosorna blommar och jag gläds åt att kunna ta in väldoften inomhus också!


Häromnatten när jag inte kunde sova tittade jag på ett danskt trädgårdsprogram och fast ögona gick i kors så blev jag väldigt trädgårdsinspirerad och det är ett friskhetstecken om nåt!!

Det här blev mycket mer privat än vad jag brukar blogga, men jag behövde skriva av mig lite så familjen slipper höra mig klaga hela tiden... :)

Ett råd om du är hängig och inte får någon diagnos från läkaren - googla inte dina symptom. Usch man får upp alla tänkbara livsfarliga sjukdomar och så mår man dåligt över det också. 



Ovan några av mina personliga favoriter i trädgården just nu!



tisdag 1 juli 2014

Oväntad dublett

På flera bloggar har jag sett olika typer av dubbla nävor och tänkt att en sån skulle jag vilja ha!

Men se det hade jag redan!



Det är inte lätt när man man fått varit i trädgårdar och grävt och sått själv och sedan flyttat om några gånger. :)

Bladen är exakt lika som en himmelsblå jag har och jag trodde nog att alla var likadana. 


Ha det fint i den något svala sommaren! Idag skriver vi juli månad.