fredag 24 april 2015

Hutt!

Det känns nästan som att jag lagt ner bloggen, men det har jag INTE. Det är bara det att när tiden för att blogga och framförallt att läsa bloggar inte räcker till så blir det väldigt stiltje.

För mig som haft rätt mycket fritid och som har hunnit med både familjen och trädgården är det ett gissel nu när jag har så mycket längre arbetsdagar (arbetar längre dagar och ett par timmar pendling på det).

Den här veckan har jag i alla fall sått luktärter!


Då jag fått för mig att jag inte hade så många frön skickades maken iväg för att inhandla några extra. När det väl var dags så upptäckte jag att jag hade massor! 
I glasen är det två sorter och nästa vecka sår jag några till. :) Luktärten är verkligen en av mina favoritblommor så jag har inget emot en luktärtsbedövande doft i trädgården!

Jag sår dem i toarullar och de får gro i ett halvkyligt växthus, vi hade bara 1° på förmiddagen.

Ja, nu är det alltså kallt och när jag for till jobbet i morse mötte jag både snö och vind så det känns som ett tag kvar innan det blir aktuellt att så ute. 

Det är väldigt o-grönt hos oss, men hos vissa växter finns det stor växtvilja trots kylan!


Ha en underbar helg i trädgården!

tisdag 14 april 2015

Aprilväder

Det är april nu och april levererar verkligen aprilväder i år!

I lördags var det en helt underbar vårdag som spenderades ute i trädgården. Jag ägnade en del tid åt att plocka upp kvistar och grenar som stormat ner tidigare under veckan, men också åt att så lite frön i växthuset, kratta och lite av varje. Det var även full fart i bikupan så maken passade på att kolla till dom och ge de lite stödfodring.


Vi avslutade dagen med lite trädgårdsbubbel samtidigt som vi njöt av aftonsolen!


På söndan vaknade vi till riktigt snöoväder, men vi trotsade det och for till fjälls och åkte slalom. Hur jobbigt som helst att åka i opistade backar, men också hur roligt som helst!

Världen var svartvit den här dagen.

På måndagen var jag uppe med tuppen igen och så var även solen.


Imorgon är jag ledig och tanken var att jag skulle ställa ut alla frösådder i växthuset tillsammans med en värmefläkt, men det känns inte så hoppfullt idag då det snöar igen. 

måndag 13 april 2015

Monty Don

Ibland vill jag vara Bonneröven, den danska bonden. Älskar hans program, älskar känslan av att han lever sin dröm, men jag vill ju egentligen inte vara bonde. 

Ibland vill jag vara Monty Don, det verkar ännu roligare! 
Han verkar ha en otrolig kunskap och jag kan tänka mig att lalla omkring i min stoooora trädgårde med skottkärran framför mig. Lalla runt är helt fel ord för jag fattar ju att det är hårt arbete. 

Och som nu, träffa vanliga trädgårdsmänniskor som planerar sin drömträdgård och ge några goda råd och ett spadtag på vägen.



Tittar ni på Trädgårdsdrömmar med Monty Don som går i Kunskapskanalen just nu?
Mysigt program!

Men allra mest vill jag vara mig själv, mig själv som får en veckas praktik i Monty Dons trädgård kanske?! :)

onsdag 8 april 2015

Svetslåga



När jag fyllde år i mars fick jag en önskad present, nämligen en svets!

I helgen var det dags att prova den för första gången. Det blev kanske inte supersnyggt resultat, men det var å andra sidan första gången jag svetsade också. Jag har en del plåt som rabattkanter och som träning tänkte jag mig att svetsa ihop dom. :)

Nåt så ovanligt som en bild på mig själv. 

När jag var och hämtade ut svetsen blev det ett inköp till.

Många är armeringsjärnen i min trädgård och vassa är en del också. Så jag slog till och köpte en rörböjartång, minsann! :) Den funkar nämligen utmärkt att böja vassa armeringsjärn också.

Även med veka kontorshänder.



Hm, vad blir nästa inköp månntro...?

Jo, det vet jag redan då jag lagt en beställning hos Klostra på lite smått och gott. Jag kan ju inte bli grovis på heltid, haha!


Tack för fina ord i kommentarerna i förra inlägget.

måndag 6 april 2015

Hallå hej

Hej alla och Glad Påsk önskas alla så här sista timmarna av påsken!

Tanken var att jag skulle skicka iväg en påskhälsning, men det blev inte så. Ni som hänger med mig på Instagram har fått en del uppdateringar i alla fall. 

Vi har haft mycket ikring oss ganska länge nu och både maken och jag kände inför den här påsken att vi inte ville planera något alls utan bara vara och hitta på nåt om lusten skulle falla på. 



Vi har bara varit hemma och "poat på", ätit god mat och umgåtts med varandra. Vi har även hunnit med en god påskbuffé med bästa syster och co. Idag har vi varit på 2-års kalas hos ett av barnens kusinbarn så vi har inte isolerat oss alldeles. :)

Vi behövde verkligen de här dagarna med lugn. Den här veckan är det begravning av min svärmor som lämnat oss. Det känns tungt, men vi stöttar varandra. 



Jag är i alla fall otroligt pepp på trädgårdspyssel! Det är fortfarande tjäle i marken, spaden kommer väl ner en centimeter bara, och det är flera minusgrader på nätterna så det är inte riktigt tid för att så och plantera, inte ens dra ogräs faktiskt.

Frösådderna bärs ut i växthuset och skolas om, sedan bär jag in dom igen. Ett tag till i alla fall.

Krattan jobbar lite försiktigt där snön tinat och jag gläder mig åt att den mindre bra vintern i alla fall ser ut att ha skonat samtliga rosor! 


Må väl!

onsdag 1 april 2015

Nu så!

Klent med uppdateringar härifrån, men här kommer lite bilder från de senaste dagarna:

Lördag i skidspåret:


Lördag i trädgården:

Måndag i rabatten:


Idag, onsdag, i rabatten:


Och nu skriver vi april och vår!



Hittade ett citat på biblioteket idag:

"Det är vår om du vill vissla även då skon är fylld av snöslask" Doug Larsen