torsdag 26 november 2015

Snart

Adventsstjärnorna ligger kvar i lådan och juldukarna i linneskåpet. Men snart så är det dags! 
Jag bakade saffransbröd igår och en pepparkaksdeg ligger på vänt i kylen. 


Väderprognosen för den närmsta tiden ser tyvärr lite blandad ut, en del plusgrader och regn verkar vänta till helgen, men jag hoppas på det bästa!

Let it snow!

tisdag 24 november 2015

De bar å åk

Nu har jag avverkat säsongens skidpremiär! Dottern skulle på snöläger i helgen som var och då passade jag på. När vi kom fram till Vålådalen vid niotiden så hade temperaturen sjunkit ner till 15 minusgrader. Brr, det var kallt vill jag lova, men på med skidorna och susa iväg i spåret!

Förutom att det var kallt så var det ju heller inte särskilt mycket till dagsljus.


Vid lunch styrde jag hemåt och då var det dags att ta på sig solglasögonen och jag fick njuta av den vintervackra fjällvärlden genom bilrutan.

Tittar man noga ser man fjällen långt där borta!

Här hemma har vi också haft kallt, men särskilt mycket snö kan man inte säga att vi har även om sonen är och skidar i hemmaspåret just nu. Jag hoppas på mera snö, men gläder mig åt det ovanligt soliga november vi har haft. Det behövs när dagarna är så korta som de är nu.

Må väl!

onsdag 18 november 2015

Mathak

Vi har en foderlada från Wildlife Garden. Jag gillar den jättemycket, den är den smidig att fylla på, man kan ha olika typer av fågelmat i den, fröer, nötter och talgbollar och ladan är utformad så att fåglarna inte kan sitta i maten.
Bild lånad från wildlifegarden.se

Nu är inte våran så snygg som på den på bilden längre. Väder och vind har tillsammans med ekorren och hackspetten förstört taket så nu kunde vi inte ställa fram den ens. Det går nog att laga, men det är ingen som är sugen på snickring och målning nu när det är minusgrader.

Den nedan rymmer inte mindre än sex liter fågelfrön och den är jag lite sugen på att införskaffa. 
Småfåglarna och jag har ju en årlig överenskommelse - jag öppnar restaurangen vintertid och de tar hand om små skadedjur och mygg om sommaren - perfekt!

Bild lånad från wildlifegarden.se
Nåja, jag hänger väl ut några talgbollar så länge så jag klarar av att hålla min del av avtalet. :)

söndag 15 november 2015

Hyacinter

Tänk att det bara är ett par veckor kvar till första advent nu.

Just nu snöar det faktiskt ute och det är inte utan att det börjar finnas lite adventslängtan i mig. 


Jag köpte några hyacinter redan nu. För några dagar sedan sken novembersolen in i växthuset och det var härligt att stå där och pyssla med lökarna.


Jag gillar de vita bäst, men vill även ha doften så det blev blå och rosa också!

Det är mycket eländigt som händer i världen och mörka krafter i vårt eget land. Det kan verka banalt med hyacinter, men jag försöker njuta av det lilla i allt.
Må så gott!

onsdag 11 november 2015

Novembernävan

Imorse vaknade jag upp till en silverströsslad natur. Jag har varit ledig idag och det är så skönt att vara hemma när det är dagsljus så imorse tog jag med mig kameran för att föreviga morgonljuset som glittrade i frosten. Tyvärr var batteriet slut så jag hann bara med ett par mindre lyckade bilder på nävan i höstskrud.



Efter en långpromenad i solen blev det bakning.

Mannen fyller år och på fredag är det min tur att ha fredagsfika på jobbet så det passade bra att ta det idag.



Må väl!

fredag 6 november 2015

För kropp och själ

Long time no see...

Här kommer ett litet livstecken.

Trädgården är till största del i vila, men några rosor blommar än tillsammans med några andra kämpar.


För tre år sedan åkte vi till Storhogna en dag under höstlovet och åkte skidor på nysnö och i strålande sol.

På årets lov åkte vi dit igen och fjällen bjöd även då på strålande sol, men ingen snö dock. Det var helt vindstilla på ett sätt som jag inte vet om jag upplevt i fjällen tidigare.

Liiite snö fanns det allt. :)

Efter en härlig fjälltur checkade vi in på på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Vi fick några sköna massager, bad, bubbel och bastu. Härligt!


Det var välbehövligt för hela familjen att vi kunde komma iväg så här. Det har varit mycket den här hösten och vi har haft svårt att hitta tiden. Nu fick vi en fin familjetid om än bara ett par dagar.

Nu har vi haft en veckas jobb, skola och läxor och är känske lite bättre rustade med skön avkoppling i bagaget. 



Med önskan om en riktigt härlig helg!