lördag 16 april 2016

Klippt var det här

Trots aprilväder med regn och sol och kyla så blev det en fin trädgårdsdag ute idag!
Jag har tagit ut alla småplantor, utom tomat och gurka, till växthuset. Ett väldigt bärande. Det ska bli minus igen i slutet på nästa vecka, men blir det inte allt för många så får värmefläkten rädda dom.En del hade torkat under veckan när jag var borta, vattnaren hade visst ett jobb att sköta och barn att ta om också... Jag har försökt med första hjälpen på de som inte hoppet var ute för helt.

I veckan fick jag hem sekatören som jag beställt. Jag har bara haft billiga och mindre bra sekatörer, så det var på tiden. Valet föll på Felco 11. Jag har hunnit klippa i mina små äppelträd, ett försök till uppbyggnadsbeskärning, och så tog jag rätt rejält på schersminen och jag är så nöjd med den redan!
Nu ska jag bara försöka hålla reda på den och lägga ifrån mig den nånstans utomhus som jag tenderar att göra nu och då.


Årets första penséer är också planterade och säsongen har härmed startat även i Norrlands inland!
...ja, visst är det tjäle fortfarande, men det ger sig snart. :)

Ha de!

PS. Har du tips på ett bra hotell centralt i Göteborg som inte kostar jättemånga slantar?

6 kommentarer:

 1. Måste skaffa en värmefläkt till växthuset. Det är ju inte klokt att jag, som bor i Skåne, inte vågat ta ut sådderna till växthuset när du som bor i Norrland har gjort det. Men det är de där frostnätterna som skrämmer. Och såna har vi fortfarande.

  Härligt med en ny sekatör. Det är roligare att göra vissa jobb om man har redskap som fungerar bra.

  Ha det fint!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Den sekatören är bra har haft en så förr men som vanligt slarvar jag och den rostar, visserligen gillar jag rostat men kanske inte den då.
  Härligt att det närmar sig en riktig vår hos dig med
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Inte roligt att komma hem till uttorkade frösådder! Själv har jag världens bästa och mest pålitliga granne, men drar mig ändå för resor under odlingssäsong.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Jättebra sekatör! Tyvärr förlade jag min i fjol så jag har en ny bästa vän i år, men vi kommer också bra överens.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Tråkigt med frösådderna men det är inte lätt att få ihop det med resor den här tiden på året. Sekatören ser jättefin ut. Köpte mig en ny förra året som jag förvarar inomhus och inte i redskapsboden där jag annars har alla trädgårdsredskap. Glömmer den förstås med jämna mellanrum och får ge mig ut att leta :-)

  SvaraRadera
 6. Då har du kommit längre än mig som bor mellan Vänern och Vättern..., inga Penseér ännu...hm ska ta tag i det i helgen! Ha det gott! Kram Anna

  SvaraRadera