måndag 1 augusti 2016

Än är det sommar!


Oj vad dagarna går snabbt! Idag välkomnar vi augusti och jag kan tycka att juli gick för snabbt, särskilt den sista halvan.

Huller om buller i rabatten nu!


 Vi hade tre projekt här hemma som vi ville göra under sommaren plus att uthuset skulle tömmas. Dels var det påfyllning av gårdsgruset, dels bygga och måla ett trappräcke till vår branta altantrapp och ett tak till grillen som skulle göras. 
Och som vi har "jobbat" den här sommaren, med allt möjligt faktiskt. Men inte just med de sakerna... Än i alla fall. 

Det där grilltaket blev nåt helt annat så det kan vi väl egentligen bocka av, men det visar jag en annan dag. Trappräcket har vi en plan för...Ja, det blir inte alltid som man tänkt, men det kan ju bli bra ändå. 

Nåt som jag gjort och som inte var helt oplanerat är att påbörja arbetet med en ny växthusdörr. 
Bilden ovan är när jag i 25-gradig värme påbörjade skrapningen av fönstren som jag ska använda till dörren. Det kan vara det tråkigaste arbetet som finns.

De är nu målade också. En målning som jag först fick avbryta eftersom det var för varmt, färgen hann nästan torka innan jag dragit ut den med penseln...

Målning pågår!

Kan vara det tråkigaste arbete som finns även det.

Min käre man ska nu sätta ihop dom och fästa i en sån här skena så att det blir en skjutdörr. Min förhoppning var att det skulle kunna göras NU, men han har fullt upp med annat, det avlönade jobbet till exempel. Och tydligen måste vi han byta ett glas i väggen först, spika igen ett annat och lyfta på pergolan utanför växthuset. Vem har sagt att det ska gå snabbt?

Eftersom inte jag behärskar den delen av arbetet och inte har jättestor lust att lära mig det heller, i alla fall inte idag :) så läser jag ett kapitel till i en bok istället eller tar ett dopp i sjön tillsammans med barnen.I våras bytte jag ut hängmattan på altanen mot en dagbädd. Det gjorde jag för att det blev enklare att kunna gå som vanligt på altanen istället för att behöva hoppa häck över hängmattan som var tvungen att hänga på tvärsan för att få plats.
Det mottogs med stora protester från den yngre delen av familjen, men gissa om dagbädden varit full av tonåringar hela sommaren?!Oftast får jag därför sitta i en av korgstolarna och läsa eftersom nån annan ligger i sängen, men det gör jag så gärna! Och förresten så passande jag och maken på att sova där en av det varmare nätterna. :)

Än är det sommar, minst en månad till och Rom byggdes ju inte på en dag. Nåt sånt. :)


9 kommentarer:

 1. Projekten avlöser varandra på sommaren och jag liksom du vill ha allt klart på en gång, hihi.Så fin veranda du har.
  Ha det gott och lycka till med dina andra projekt
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så mycket ni hunnit med, det är inte lätt att stå och jobba i gassande sol, försökte måla ett insynsskydd i värsta värmen, men det fick bli i etapper, men nu är det klart.
  Mysigt på altanen.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde! Är det grekisk vädd på första bilden? Fin kombination. Har en planta som jag hoppas förökar sig till många.
   DS

   Radera
  2. Hej! Ja det är grekisk vädd. Jag sådde en del plantor för några år sedan och den frösår sig gärna! :)

   Radera
 3. Mysig altan och superfin soffa! Känner igen det där med tonåringar och soffor/sängar. Helst halvligger de tillsammans i en hög och pillar med mobilerna.
  Gillar din hullerombullerrabatt, den ser tjusigt färgstämd ut på bilden.
  Fönsterarbete är tetigt. Och i värmen som var. Hua. Bra jobbat!
  Allt gott!/Laila
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Vi som inte skulle göra nått i år i trädgården, vi har miljoner grejor på gång känns det som. Bl.a. har vi nu i tre dagar ägnat oss åt att sanera i växthuset efter semestern. Allt hade klarat sig bra med hjälp av droppbevattning, men.....bladlössen hade haft stor fest när vi var borta!
  Den där sängen är exakt en sån jag ville ha på altanen, men gubben tyckte att vår soffa dög och efter att ha kostat på med omklädning (en dyr sådan) av dynorna, så duger den. Jag hinner aldrig ligga där i alla fall! Men snyggt hade det varit.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Haha - ja, tänk att de där männen inte alltid kan göra det man har tänkt att de ska göra DIREKT! Mycket frustrerande... :-) Bra jobbat med fönstren av dig i alla fall!
  Så skönt med en dagbädd! Fast här skulle nog ingen annan än katten ha ro att använda den... :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Ja det finns alltid något att göra, tusen projekt och ingen tid typ!
  Fint på din veranda, ser sååå mysigt ut...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 7. Hullerombullerrabatten hur fin som helst och dagbädden på verandan supermysig. Förstår om tonåringarna lagt beslag på den. Ska bli spännande att se hur det blir när din man monterat den nya växthusdörren. Det ser ut att kunna bli hur bra som helst och det sägs väl att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge .......
  Anna-Karin

  SvaraRadera