måndag 25 november 2013

Trädgården ligger i vila just nu. Den har det tunnaste lakanet på sig, bara lite silvrig frost. Jag väntar på leverans av det mjuka duntäcket med de vackraste snöstjärnor på, men det är försenat.
Om mindre än en vecka tänder vi det första ljuset och firar första advent med glögg och pepparkakor. Härligt!
 
 
November känns mest bara mörk och mer i väntan på, men i år har vi fått många fina dagar.  Bilden nedan är förevigad med mobilen en vacker novembermorgon.
 
 
 
Jag bakade saffransbröd i helgen och i veckan ska jag ta fram stjärnor och stakar och se så att alla fungerar. Jag gissar att vi behöver ta ett eller två tag med dammtrasan i fönstren innan de kan ställas dit. Det behövs, men å andra sidan är det ju så mörkt den här årstiden. :)
 
Vad gör du i mörka november?
 
 
 
 

onsdag 13 november 2013

Skidorna på!

 
Nu har jag startat årets skidsäsong!

Vi har fått lite snö på marken, så pass att det är vitt, men i Vinterstaden har man lagt på fjolårets sparade snö så att vi kan åka längdskidor redan nu! 
 
En ganska taskig mobilbild tagen med kalla händer på sonen som drar iväg.
 
Jag har även fått lust på julen och advent. Tyvärr fick jag också se i almanackan är den är ganska välfylld, men jag får försöka klämma in lite julpyssel och saffransbak framöver.
 
En liten hälsning från mig en mörk novemberkväll.


måndag 4 november 2013

November i växthuset

 
 
Nu skriver vi november och vi är inne i den mörka trista delen av årstiden vi kallar vinter. Tiden har gått fort den här hösten, för fort, men det känns ändå som att vi haft en ovanligt lång höst i år. Bara ett enda glest snöfall har vi haft hittills och nu längtar jag efter snön och ljusheten som den för med sig!
 
För att lysa upp lite i det grå så gjorde jag lite växthusmys i helgen. Sällan har växthuset använts under så här lång tid på hösten.
 
En termos med rykande het äppelmust serverades i mina nya "stickade" glöggmuggar!
 
 
 
 
Jag tände massor med ljus och hade en värmefläkt igång en stund innan så blev det riktigt skönt att sitta där på renskinnet en stund!
 
Jag har tillbringat en del tid vid planteringsbordet för att försökka binda ihop ett par lingonkransar till pardörrarna, men jag är verkligen inget bra på det här med kransar. På bordet ligger den första som nästan är klar. Jag hoppas nu att någon annan kan ta över och göra klart dem. :)
 
 
Vi tände ljus på graven och förundrades över hur vacker kyrkogården är under denna helg.
 
 
Bilderna ovan har jag även visat på matbloggen så det blir en repris för de som även följer den.
 
Vad gör du i mörka november?