lördag 21 november 2009

Snart advent

Idag har jag bakat saffransbröd. Jag brukar alltid göra efter samma recept, men nu såg jag ett annat recept där man lät degen jäsa en gång utan sockret och med bara en del av smöret. Innan utbakningen tillsatte man det och bullarna fick jäsa igen. Detta för att bullarna skulle bli så saftiga som möjligt. Jag tyckte att det blev riktigt bra!

Ett bra tips för att få mycket saffranssmak är att hetta upp nästan all vätska tillsammans med saffranet. För att snabbt få rätt temperatur kan man kyla med resten av degvätskan.



Adventsstjärnan i växthuset och ljusslingan utomhus kom upp. Tänder dem gör vi nästa helg! Så här förberedda med ljusslingan har vi nog aldrig varit... :)

Liksom i fjol är det dags att packa ihop en jullåda. Se här.

Idag var även den stora dagen när solen sken. Faktiskt första gången på hela november!




Den steg inte särskilt högt, men ändå, vi är ganska svältfödda på ljus den här årstiden.

Ha det gott!

9 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Ja vi hade sol igår sol idag och nu hoppas jag på en solig dag till.
    Tack för tipst ang saffran vill ha mycket smak.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  2. Mmm va´gott. Det där med jullådan verkar intressant. Måste jag läsa mer om. Kram Lena/isis

    SvaraRadera
  3. mm, så gott det såg ut! Skall _nog_ baka i morgon, vi får se om lusten faller på..=)

    SvaraRadera
  4. Idag blev det första lussekatten för mig på en julmarknad!

    SvaraRadera
  5. Yes!! Det bidde sol här med! Gissa om att jag var lycklig! :) Så efterlängtad..... och så skön att ha i ansiktet......

    Nu är faktiskt våra ljusslingor utplacerade och de lyser så fint :) Jodå, jag vet att jag tjuvstartar men nästa helg är det knappt om tid, så det var bäst att fixa allt idag, och då var det ju lika bra att sticka i kontakten med ;)

    I morgon blir det fönstertvätt på insidan - utsidan idag - och kolla ljusstakar MEN de tänds inte förren nästa helg, någon ordning får det vara :)

    Ha en skön söndag i morgon :)

    SvaraRadera
  6. Gott med saffransbröd. Jag brukar blanda Kesella i mitt, det funkar bra med "saftigheten". Oj, det går fort fram till jul. Ska börja plocka upp lite ljusstakar och sånt i vecken. Härligt med lite solsken. Det behöver vi alla den här årstiden. Idag lär det nog inte bli något...../Anette

    SvaraRadera
  7. Visst var det härligt igår! Idag är det dock lite mindre vackert väder ...

    Ha det bra

    Marit

    SvaraRadera
  8. Det känns som om advent kom snabbt i år. Men det beror nog på den långa hösten vi haft. Med det mindre kaos som råder i mitt hus så undrar jag hur juligt det blir till advent? Jag får ägna veckan åt att flytta saker - tur man har ett rum som ingen bor i för tillfället. Lussebullar ska ätas i mängder ända fram till tretttondag Knut. Men jag bakar inte förräns till Lucia. Ha det gott / gittan

    SvaraRadera
  9. Nästa helg ska jag testa receptet som jag också hade spetsat in mig på. Bra att det funkar!
    Karin

    SvaraRadera