måndag 28 december 2009

Det är kallt och det knarrar under skorna...

Ja, det är faktiskt ganska riktigt kallt nu, 27° minus. Kallt ute och rätt kallt inne också, det är tofflor och fleecetröja på!
Det är fina skidspår uppkörda här nu, men jag väntar med att ta på mig skidorna tills det blivit mildare.

Inspirerad av Jag Blommar-Maria gjorde jag ett stjärnanis-hjärta och hängde upp på köksdörren. Enkelt och fint (nu var det dock inte sååå enkelt att fästa stjärnorna på ståltråden...).




Ikväll ska vi mumsa på saffranspäron! Vi brukar alltid äta det någon gång under julhelgen, men i år blev det inte så. Jag blev så efterrättssugen när jag funderade över nyårsmenyn och då är det ju bara att falla för frestelsen. Det är så gott med saffranspäron också!

Vad har du för matplaner inför nyårsafton?

Minns ni min hälsning till Tomten veckan före jul? Jag vet inte om han såg den, men barnen gjorde det tydligen för det här fick jag på julafton:


På min önskelista stod ju snälla barn och jo, nog har jag det alltid!

Igår tittade vi på Damernas Detektivbyrå. Så bra den var! Ikväll blir det nog filmmys i soffan.

13 kommentarer:

  1. Matplaner: Kräftsoppa, Grönpepparkyckling ris/klyftpotatis o grönsaker och sen minicheesecakes (alla får en lite var i ett glas). Till kaffet blir det en tårta med chokladsockerkaksbottnar, hallon, grädde o kesella.

    Fint hjärta!

    SvaraRadera
  2. Ååå vilket fint hjärta . Men hur har du satt fast dem? Limmat? Saffranspäron låter gott. Det blir nog räk/morotssoppa och vitlöksbröd, kyckling med whiskysås och potatisgratäng, dajmglass/ sockerkaks skivor med frukt, till nyår. Min bror, svägerska och mamma kommer hit. Det ska bli så kul. Damernas Detektivbyrå ska jag nog se reprisen på i kväll. Kram

    SvaraRadera
  3. Menar du att du fick kannan... vilken fin teckning. Det blev ingen till mig men jag har ju min spann.
    Saffranpäron.. mm låter gott
    Här blir det rostade kastanjer och oxfile.
    Möjligt blåbärspaj till efterrätt.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  4. Så kul att du fick den! Jag fick också vad jag önskat med samma meddelande om att den kommer senare. Det var tydligen poppis klappar jag önskat mig =) slut överallt. God fortsättning / kram gittan

    SvaraRadera
  5. Hjärtat är jättefint. Men jag vet hur lätt de rackarns stjärnorna går sönder...
    Karin

    SvaraRadera
  6. Vilket fint renfölje du har, jag antar att det är hemmagjorda pepparkakor.

    Ja du, en vattenkanna till det blivande växthuset får jag nog fixa själv. Visserligen har vi en vanlig grön med färgfläckar på, men hur kul är det?

    SvaraRadera
  7. Jag måste ju också tassa in och tacka för din fina kommentar.

    Jag hoppas det framgick att jag inte bloggar för besöksräknaren skull, men däremot är den ju en indikation på att andra vill tassa förbi och titta. När andra firar tusentals besökare är jag glad för det lilla antalet, eftersom jag är en glad amatör både vad gäller foto och växtkännedom. Därför skänker det ju mig extra glädje om jag glädjer eller inspirerar någon. Detta märks ju främst i kommentarer jag får som alltid gör mig lika glad.

    Med hopp om ett nytt härligt bloggår.

    SvaraRadera
  8. Huuu... -27 grader!
    Jag som tyckte det var kallt här i morse då jag släppte in katten. Gick och kollade termometern, -10 grader... Det var ju INGENTING...!! Ska gå ut och njuta av värmen sen ;)

    Åh! Ingen dålig julklapp!
    Själv skaffade jag (hörm, läs sambon) en förbränningstoalett till stugan vid växthusen, kanske man skulle haft en sån här istället...?!

    Ha en riktigt skön nyårshelg!
    Önskar en som ska skotta snö och beskära vinrankor för att fira nya året! =)

    SvaraRadera
  9. - 27, det känns liiiite för kallt för min smak. Men är man bara välklädd så... Härlig julklapp, tänk att tomten finns ändå ;-). Hoppas du får en fin nyårshelg, själv ska jag på fest med fyrarättersmiddag hos goda vänner så jag behöver inte planera alls.// Peter

    SvaraRadera
  10. Åhh..vilka gullungar du har som gjorde mamma glad över bilden på kannan :)
    Sött hjärta och först trodde jag du hade klippt i plåt likt Ernst ;)
    Saffranpäron låter supergott, men nu har jag inga stora planer för nyår, eftersom jag jobbar hela helgen, men i gengäld hade jag matgäster två ggr i helgen, så det är lugnt.
    Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! /Bea

    SvaraRadera
  11. Så fint ditt stjärnanishjärta blev. Jag fäste dem med limpistol. Ser inte så snyggt ut från baksidan sett, men sitter bra.

    SvaraRadera
  12. Jag bjöd in oss på middag till svärmor o såg till att vi fick titta på Damerna detektivbyrå vi med. Får nog bli samma visa på söndag igen när nästa avsnitt kommer.

    SvaraRadera
  13. Ville bara önska dig ett mycket gott trädgårdsår 2010!

    Gott nytt år!

    Kram

    Marit

    SvaraRadera