fredag 29 januari 2010

Fredagsgott

Nu är en lång arbetsvecka äntligen till ända. Jag jobbar oftast deltid, men inte den här veckan då det har varit heltid så nu är jag trött...

Under granen i julas fanns det några platta paket. I det ena fanns Per Morbergs vackra kokbok.

Det är mycket text, fina bilder och jättebra recept av alla möjliga slag. Vi har provlagat flera av recepten och varit nöjd med allt hittills. Pizzan har vi hunnit göra flera gånger faktiskt. Den är så väldigt god trots att det är relativt få ingridienser, men de är å andra sidan enkla och bra råvaror.


Barnen fick också en kokbok! Den äldre som (nästan) aldrig vill vara med och laga mat och baka och den yngre som alltid vill vara med. Den här kokboken är så himla bra för det är så enkla recept och man behöver inte kunna läsa för att förstå.
Deras pappa och jag har hittills blivit bjudna på både fisk i foliepaket och ugnsstekt falukorv och potatismos!

Här sitter jag och snackar mat... Nyss hemkommen från ett restaurangbesök med supergod mat. Restaurangen i fråga ligger mitt ute i skogen och är i en jättefin miljö. Till efterrätt åt vi chokladfondanter - himmel vad gott det var!

Ikväll är det kallt och som tur är har vi idag fått klartecken att börja elda i pannan igen!
Imorgon har jag planer på att köpa mig en påse såjord för att komma igång med chilisådden!

6 kommentarer:

  1. Jag gillar också Morbergs bok, oxruladerna går inte av för hackor........
    När mina barn var barn:)(ganska länge sedan) hade vi flera av de där lättlästa böckerna, tex vi gör godis, vi bakar mmm.....Jättebra böcker!
    Tur att ni får börja elda igen, det är kallt nu...
    Må så gott!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att jag känner igen den där barnboken. En favorit när jag var liten. Måste leta i gömmorna och se om den finns kvar.

    SvaraRadera
  3. Låter mysigt med resturang i skogen!
    Karin

    SvaraRadera
  4. Härligt att det börjar klia under fingrarna nu. Kul med Chili!

    SvaraRadera
  5. Mat är ett trevligt inslag i helgens förehavande och man vill ju liksom fira den egna tiden med lite extra gott ;)
    Men, för det mesta kör jag på i slentrian, trots att kokböckerna svämmar över av ideér...fniss
    Kul att lära barnen matlagning från barnsben, det ger säkert en bra plattform för framtiden att lära sig kokkonsten.
    Jag fann faktiskt en liknande kokbok till vårt lilla barnbarn som också gillar matlagning.
    Ha det gott! Kram /Bea

    SvaraRadera
  6. Den barnkokboken påminner om en som fanns redan när min bror var liten vill jag minnas, fast vi hade nog bakvarianten tror jag.

    Det jag egentligen hade i tanken var att säga att ni har en underbar tapet vid murstocken.

    SvaraRadera