fredag 19 februari 2010

Fredag = tacos

Fredagsmiddagen framför alla andra är utan tvekan tacos hemma hos oss!

För en tid sedan gjorde vi egen tacosås. Det blev väldigt lyckat resultat och sedan dess har vi gjort våran egen efter detta recept.


Vi brukar köpa en storköksförpackning av tacokrydda (storkonsumenter). Ända till nu. Vi testade nämligen även att göra en tacokryddsblandning och det var ju hur enkelt som helst och minst lika gott!

Mitt goda fredagstips! :)

Det kan verka många ingredienser, men de flesta har man kanske redan hemma på kryddhyllan.
Skalen fortsätter vi nog att köpa färdiga ett tag till, det verkar lite mera omständigt... :)

Ikväll frångår vi våra fredagstraditioner eftersom jag ska laga middag med tjejerna! I och för sig vet jag inte vad vi ska laga för något och det kan ju bli tacos.

Ha en fin fredagkväll!

8 kommentarer:

 1. Tack för de tipsen. Jag äter väldigt sällan tacos men den där såsen verkar god och den kan man ha till annat också.
  Ha det så mys pysigt.
  Annika

  SvaraRadera
 2. ÄLSKAR tacos och allt annat mexikanskt också - och har en äkta mexikansk chilisås som jag köper burkvis av i Stockholm en gång om året. Men.....sista gången jag var där (i höstas) så var den slut, så nu börjar det bli kris! Alltså ska jag notera dina två recept för framtida bruk.

  SvaraRadera
 3. Tacos är gott!
  Ha ett skönt veckoslut! Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Tack för tips och recept :) Vi är älskare och storätare av Taccos och den hemmalagade såsen räcker aldrig så att göra en själv är ju alldeles perfekt! Klurar på om man kan använda hemmaodlad, torkad/inlagd chili i såsen? Då är det ju ännu bättre att odla mycket chili i sommar :)

  Skall testa både kryddblandning och sås nästa gång vi skall äta, troligen nästa helg :)

  Hoppas du hade en trevlig kväll med tjejerna, berätta gärna vad ni åt :)

  Här sitter vi inne och myser i snöstormen,
  Ha en skön helg ♥, 8`)

  SvaraRadera
 5. Vet att min syster alltid brukade göra egen taco kryddblandning, men jag har aldrig testat. Jag försökte en gång göra mjuka glutenfria tortilliabröd i stekpanna (med majsmjöl), men det blev bara ett enda stort smul...

  SvaraRadera
 6. Härliga tips, kommer garanterat att testas!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Kryddmixen får vi allt prova. Som sås har vi övergått till matlagningsyoughurt smaksatt med vitlök och lite chilisås - smakar mums till!

  SvaraRadera
 8. Tackar så mycket, kryddblandningen kommer jag definitivt att testa ganska snart. Vi var barnlediga i fredags och skippade tacosen som annars är favoritmaten hos ungarna. Även vi brukar köra mycket med creme fraiche med vitlök och hemgjord guacamole till tacosen. Mums!!

  SvaraRadera