söndag 15 april 2012

Trädgårdsliv!

Idag har vi haft underbart solsken och jag har fått "trädgårdera" hela dagen!

Igår när det blåste kallt och våren kändes långt borta muttrade jag surt att man inte ens kan sätta spaden i jorden än på grund av tjälen.

Solen gör dock underverk och jag har kunnat göra så mycket annat än att gräva.

Vi har eldat gammalt gräs, kört kompostkvarnen för första gången, krattat där det går, omskolat några plantor, tagit en kopp te i solskenet och planerat inför sommaren och lite sånt!


Vad har du gjort i trädgården idag?

Till veckan blir det mycket tid på jobbet och det blir nog inte några längre stunder ute i trädgården så den här dagen betyder mycket!

Nu hoppas jag på varmgrader även under nätterna så den sista snön försvinner.

Må så gott!


11 kommentarer:

 1. Så sant! nästa vecka blir det lite trädgård-jobb för mig med ...ska jobba hela 64 timmar ...men sen får jag min efterlängtade friveckan!
  Idag har jag såpa-tvättat massa krukor , har knappt så det räcker till små plantorna som behöver en omplantering.
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 2. Inte så väldans skönt, men en liten tur med maskrosstickarn. T o M i rabatten där jag trodde jag rensat stod en STOR o vacker maskros- rdan med en liten knopp i botten?? Haft -2 i natt annars är det full vår här nere.. Sipporna blommar för fullt.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 3. Hej Där...Ja inte har jag gjort så värst mycket alls där ute i dag...drar på nån halsinfektion o känner mig rätt trött...En promenad i vårljuset har det blivit o himmel så gott det är att "vara på rätt sida" igen. Inne har det såtts lite fröer och jag har planterat om...
  Jag är lite "dålig bloggare" just nu men allt ha sin tid sga.
  Massor av kram från Malin

  SvaraRadera
 4. Visst mår man så otroligt bra i både kropp och själ av att få vara ute i sin trädgård.
  Jag bara njuter av att våren är här.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. Idag var det en inköpsdag för mig. Jag har köpt jord med mässrabatt, hinkar att odla potatis i och inte minst fyndade jag julrosor på ICA. Inte så mycket ute i trädågrden, men jag andades i alla fall trädgård hela dagen! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 6. Då hoppas jag att du laddat lite extra energi från trädgården så du klarar sig under veckan.

  Här har fixats med lite av varje och jag är nöjd.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Ser att du ligger i startgroparna. Jag kalasade hela söndagen hos dotter L med familj och när jag kom hem på kvällen hade Gubben rest stommen till Gjädjehuset! Halleluja! Så lycklig jag är! Ingen tjäle kvar här men nu s n ö a r det... aprilväder!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Igår när det var ett så härligt trädgårdsväder gjorde jag absolut ingenting ute! Vi hade fullt sjå med att se dom tre bilracen (inte ens trädgården kan konkurrera med bilrace), men det känns ändå väldigt bra. Behövde nog vila kroppen lite inför kommande vedermödor. Ska t.ex. alldeles strax ut och hjälpa till med att lägga plattor och köra sten - och det lär inte bli lätt precis!

  SvaraRadera
 9. Åh, vad härligt med trädgårdspyssel! Här snöar det idag, var ute på en långpromme och fick snö innanför kragen, så mysigt så! Ska köpa lite jord nu och ta hand om några stackare inomhus.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. I söndags låg jag mest och sov med foten i bandage och kroppen bedövad av starka värktabletter efter att ha tillbringat natten på akuten! Nån slags inflammation i området kring hälsenan, tack och lov inte blodpropp som de först misstänkte.
  Ser att du har skaffat kompostkvarn - funkar den bra? Har du skrivit om den någonstans?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du snart kan sätta spaden i jorden. Men du verkar ha kunnat sysselsätta dig ändå. Nu hoppas vi på många plusgrader.

  Kram!

  SvaraRadera