lördag 9 juni 2012

Bebisliv

Helg igen och jag har försökt städa av altanen som fick vara byggplats när vi renoverade teverummet i vintras. För att slippa dra allt byggskräp genom huset så lastade vi ut allt där istället, men äntligen är den avstädad ordentligt så att vi kan använda den.

Det har varit ganska varmt idag, men strax innan middagstid blev det åska och regn.
Jag har fortsatt plantera sommarblommor i krukor, men de egensådda  (i alla fall de flesta) är så pyttiga  så det ser inte så mycket ut för världen än.

Brunnävan som jag gladde mig så mycket åt härom veckan blommar nu så fint! Tycker verkligen om den blomman!


Det är inte så där jätteofta jag får nya fröplantor av mina perenner, men den här vintern har verkligen varit ovanligt gynnsam här i norrlands inland för det är massor som förökat sig genom frö och det gillas!

Grekvädden verkar finnas överallt nu och det har blivit lite väl många på alla möjliga omöjliga ställen.
Ogräs skrev Susie om brunnävan och det stämmer säkert.  Men inte för mig här uppe. Det som är ogräs/spridare söderöver är sånt som funkar här uppe. Typ. :)


Nu har vi grillat och ätit gott. Jag tror jag skippar trädgården ikväll och myser ner mig i soffan med familjen. Det kan få regna hela kvällen och få skina upp inför morgondagen - om jag får önska.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Visst är den fin, brunnävan!

  Här har vi också grillat nu och vädret har varit bra. Äntligen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Brunnävan är söt, den gillar jag med :)
  Ja, trägården är invaderad av mygg kvällstid och myskväll är ett bättre alternativ även för mig :)
  Trevlig fortsättning på kvällen /bea

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, gillar Brunnävan starkt och har tiggt till mig en med mera blå blomma av Marina (ovan) och så har jag en vit som är lite grinig, men hittar jag en stickling, skall jag skicka till dig, den vita är så fin!
  Det är alltid en smaksak om vad som är ogräs och inte, fast för mig är det bara kirskål och kvickrot som är ogräs, perenner har jag "bara i massor" och försöker ge bort lite av "massorna" varje vår, i år är det Johanna som fått växter vid sitt nya hus.
  Konstigt nog räcker inte dagara till när man är ute, spelar ingen roll att man får en bonusdag mitt i veckan, den försvann fort den med :)
  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 4. Förstår att det var skönt att få tillbaka altanen!
  Brunnävan är jättefin, precis som den vita. Såg en sån fin skuggrabatt i en tidning och då var det bla brunnävor med, jag kopierade den lite men valde då vita istället, men jag ska tamejsjutton ha båda två!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Nävan lever ett lite annorlunda liv hos mig =) Jag rensade bort moderplantorna men näns inte dra upp de frösådda små liven med resultat att här nu är fler nävor än jag hade från början... Ett I-lands problem... men ibland retar man sig på att de frösår sig hej vilt men ångrar sig närd et tittar upp småttingar ett par år senare "hahahha" Hur tillvida nävorna kommer att bli permanenta här, det får väl tiden utvisa =)
  Ha en fin söndag / Kram gittan

  SvaraRadera
 6. Jag har en hel nävarabatt som nu börjar blomma! Den är jag så förtjust i!

  Ha en fin vecka!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera