tisdag 23 september 2014

Höstens fägring

Bordet byter skepnad flera gånger per år, men mest den här tiden. Nu har ljungen kommit fram......och rönnbär och kottar!Taklök (som syns på första bilden) och lavendel som jag haft i krukor planterade jag ner i trädgårdslandet häromdagen.
Lavendeln kan jag inte övervintra i kruka, det brukar funka med taklök, men då vissa av kärlen saknar dräneringshål är det onödigt att chansa.


Igår var jag till pappas grav med en bukett kärleksört och på vägen hem regnade det och var kallt. En riktigt ruggig höstkväll.Morgonen idag bjöd på dimma, krispighet och... minusgrader.

Jag hade lämnat sommarblommorna kvar i köksträdgården, men idag slokar det mesta så det blir komposten nästa!


4 kommentarer:

 1. Vackert! Här hade vi lätt frost på bilrutan i morse minsann. Hy! Vackert sen under dagen. Absolut höstkänsla. Alla blommor klarade sig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Första kommentaren försvann plötsligt... försöker igen.
  Så fint du höstpiffat! Gillar skärvorna, småkottarna, stora kotten, taklökar. ljung. Bara sååå läckert! Här försvann alla rönnbär på bara en vecka. Fåglarna blev plötsligt som tokiga och skövlade träden. Kände mig snuvad.
  Mina sommablommor klarade frostnatten i veckan. Tycker det är svårt att slänga dem medan de blommar, men funderar lite på vad jag ska ha för fint istället när det är dags. Känner mig lite inspirerad efter dina trevliga bilder.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Har inte vintern hos er kommit ovanligt tidigt!? Du skrev att det snöade.....
  Här blev det höst i måndags kväll. Den kom farande på en halvtimme med stormen och det blev sen olidligt kallt i natt, ända ner till +2 grader. Men nu är det varmt igen, hela 10 grader så jag ser fram mot några sköna sensommardagar över helgen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vad vackert du har det!!

  Kram Kajsa

  SvaraRadera