torsdag 27 maj 2010

Mycket nu.

När det händer som mest ute då hamnar jag i någon slags bloggkoma...
Vi är inne i en tid då allting ska ske känns det som. Veden ska kapas och klyvas (prio ett just nu), barnen har massor av aktiviteter så här nära skolavslutningen (där vi vuxna är inblandade, antingen i skjutsar, fikafixande eller bara är med), fest och kalas radar upp sig som på ett pärlband (och galej är ju alltid trevligt) om helgerna och på jobbet är det som mest att göra nu och några veckor framåt.

Tur för mig att det inte varit så varmt här på sistone för då har det inte ryckt så mycket i planteringsnerverna. :)Mina pelargoner överlevde inte vintern, men jag har fått några av en snäll granne, här är det rosenknoppspelargonen Kronprinsessan Mary som trängs med bland annat luktärterna på växthusets hyllor.

Förra ett tag sedan berättade jag att jag planterat de flesta tomaterna i sina hinkar. De planterades som vanligt i kobajs på påse blandat med planteringsjord. I år stoppade jag också i en näve brännässlor.
De har växt till tomatmonster nästan! ...kanske överdriver jag lite, men vilken fart de fick! Jag hoppas det inte bara blir grönt, men några blomknoppar har det också blivit.

När jag fotat i växthuset och var ute i regnet igen så såg jag att pärlhyacinterna kommit igång. Nu ser jag också att den hade en extra pärla i form av en vattendroppe längst upp!

Det syns bättre om man klickar upp bilden.

Jag har mycket roligheter för mig, och då menar jag inte slitet på vedbacken, men jag saknar tiden att blogga och att läsa bloggar. Det är avkoppling för mig. Jag ska försöka ta mig den tiden. Snart.

Må så gott!

PS. Idag åt vi förresten nässelsoppa för andra gången i vår, vi gjorde enligt Per Morbergs recept och det är gott!

11 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig!
  Inte för att jag direkt är mitt uppe i vedkapning och -klyvning, men däremot är det mycket nu!
  Mycket att såga ner efter vintern, rensa ogräs, ta hand om 23 kg rabarber, valla ankorna som ska äta sniglar och så ska man dessutom ha tid att jobba och engagera sig i dotterns fotboll och kompisar och ... ja, nu är det inte mycket tid för bloggande!
  Har fullt upp att sitta här och njuta av utsikten med! *härligt*

  Ha en fortsatt bra vår!

  SvaraRadera
 2. Visst är det en bråd tid, men och andra sidan så nu har man ju nåt att fotografera och skriva om, värre är det på senhösten....
  Vacker bild på pärlhyacinten! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Vilken fin liten pelargon. Jag har en hel del små liv övervintrade, men de suktar efter mer värme. inga blommor- jo på de som fått äran att stå i köksfönstret.
  Hade 4,5 grader i natt!! Det får gå ändå??
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 4. Ja, maj är alltid en bråd månad, när man har skolbarn..Tack för go kommentar inne hos mig!

  SvaraRadera
 5. Veden är färdig huggen nu, det blev den förra helgen.
  Nu är det, precis som du skriver, aktiviteter som amn ska köra till och för vår del är det en hel del prov att förhöra och peppa till nu i slutet av nian (för dottern).

  Hoppas på uteväder i helgen! Kram!

  SvaraRadera
 6. Maj är ju alltid den månad då allting skall ske ungefär samtidigt med avslutningar och fart i det gröna.
  Hoppas du får en lugn helg:)

  SvaraRadera
 7. Samma här, det finns hur mycket som helst att ta tag i denna årstid och ändå borde man hinna njuta mest, men....det gör vi förstås under tiden vi sköter annat på sidan om ;)
  Dessutom kunde man ha hur mycket som helst att blogga om, men se tiden räcker inte till det riktigt heller, det är samma för alla :)
  Nu skall jag tända en brasa i mitt mysrum och läsa min nya tr.tidn. = kvalitetstid när det ösregnar ute!
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 8. Ja ibland hopar sig sysslorna liksom...

  jag ska plantera ut mina tomatplantor idag - åhh dem ska få så mycket bajs! *ler*

  kram på dig o trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Blir lite full i skratt när jag läser kommentarerna till ditt inlägg - alla har samma "dilemma", men det väl så att man prioriterar det så är viktigast i tiden, tex barn, trevligheter och trädgårderi, framför att blogga. I dag är det en kylig kväll så jag sitter inne och bloggar för det vilda! Så roligt att läsa om vad alla har för sig, hur det har gått med sådder och få en massa gratisinspiration - härligt!

  Mina pelargoner lyckades jag övervintra men de är så sega i starten, korta och trista, får god lust att åka och köpa nya men får väl tåla mig lite - det är ju inte direkt någon värme ute, så kanske är det därför de är lite griniga - eller så kanske jag skulle peta ned lite nässlor ;)

  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 10. Jag försöker precis ta igen lite tid framför alla bloggar, så jag känner igen mig...VIlken vacker bild med vattendroppen!

  SvaraRadera
 11. Hej
  Mina överlevde inte heller bara de stora.
  Har fått hem nya och några nyheter som är riktigt roliga.
  Nässelsoppa är en favorit här men det vet du ju redan.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera