söndag 2 maj 2010

Skönont

Sköna maj började med långkalsonger och mössa hela helgen för min del. Det har inte varit några höga temperaturer och idag har det blåst iskallt.
Det har inte hindrat mig (där kom vinterkläderna fram igen) från att vara ute precis hela helgen.
Nu är jag så där skönt öm i kroppen som man kan vara när man jobbat ute med nästan alla muskler i friska luften. :)

Igår gjorde vi upp en eld och åt lunchen ute - härligt!


Rosen som jag skulle flytta är nu flyttad och det blev en upphöjd plantering mot nya hundgården. Senare ska jag plantera något mera i lådan också. Blir nog bra.

Ungarnas sandlåda anser jag gjort sitt som sandlåda nu (det är bara grannens barn som använder den och de har ändå en egen) så jag flyttade på den och fyllde med jord. Där ska perenner "på vänt" få tillfällig placering. Bland annat hade jag i höstas satt ner tre irisar i Örtagården och där de ska stå är det inte klart för plantering ännu.

Inspirerad av Trädgårdsfredag så har jag även "grepat" i alla rabatter (och rensat ogräs - förbenade smörblommor som är ööööverallt hos mig).

Vad tyckte ni förresten om programmet?
Jag saknar paret Mandelmann lite, men jag tror säkert att det blir en riktigt bra programserie.

Jag har försökt snygga till lite i rabatterna och jag och dottern flyttade på smultronen och tog fram ett av fågelbaden. Trots isvindar så har vi hopp om en varmare vår.

6 kommentarer:

 1. Även vi har haft några isande kalla dagar på Torpet, igår singlade till och med några snöflingor ner från skyn. Det är skönt att vara ute ändå, man får klä på sig.
  Jag saknar också Mandelmannen med fru, men kommer absolut att följa trädgårdsfredag. Tror det blir bra även med nya upplägget!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. ...ja inte har det varit någon vårvärme precis, men vi har i alla fall suttit ute och ätit lunch med gästerna 2 gånger under helgen. Och det allra viktigaste - skumpa i ruinen - när "tjejerna" kom på torsdagskvällen lyckades vi också med. Men det berodde nog mest på att skumpa värmer!

  SvaraRadera
 3. VI har haft jättefin väder i helgen men idag har det varit mulet och kallt. Hy!

  Passar på att baka linfröbullar och muffins nu i kväll eftersom de titne lockar att gå ut.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där med öm i kroppen, själv har jag grym träningsvärk på baksidan av låren efter att ha stått dubbelvikt och rensat en massa ogräs i helgen.

  SvaraRadera
 5. Våren är den bästa tiden, lite vemodig också
  tänker på karin Boyes dikt: visst gör det ont när knoppar brister!
  Vi har haft fint väder här i Gästrikland med sol och värme även under valborg det hör inte till vanligheterna
  det var en ovanlig kompostgrej!

  SvaraRadera
 6. Revsmörblommor är ett elände här också. Fiffig användning av sandlådan. Skulle behöva en barnkammare till mina vänteväxter. Blir nyfiken på det där TV-programmet, har ingen TV här på landet men kan titta på datorn om det kniper. Var det bra?

  SvaraRadera