torsdag 1 juli 2010

Huset på kullen

Vi, tre familjer och totalt tolv personer, hyrde alltså ett hus mitt ute i ingenstans på en av Toscanas vackra kullar.


Vägen till "vårt" hus var kantad av cypresser

Vi flög ner till Milano där vi hyrde bilar som dels tog oss till huset och dels runt om i området. Den italienska trafiken var liiite hetsigare än vad vi var vana, men med lugna chaufförer och gps så gick det ändå bra (trots att gps-en i rusningstrafik inne i en stad hela tiden talade om att vi skulle svänga vänster där det var enkelriktat och vi inte fick köra...).
Det var dock synd att det ofta var svårt att stanna efter vägarna där man vill se mera av utsikten och/eller fotografera.
Huset

Huset hade plats för fjorton eller sexton personer och hade hyfsat stor pool i trädgården. Alla använde poolen ganska flitigt, men mest barnen förstås!

I kvällssol (man kan se på vattnet att badning pågår). :)

 
Vi lagade mesta maten själv, men det var enbart italienska smaker. Vi drack gott italienskt vin till och när vi ätit klart om kvällarna satt vi kvar vid bordet och njöt av solnedgången.
Det går helt enkelt inte att beskriva med ord eller foton hur underbart det var!I trädgården fanns tre stora fikonträd fulla med fikon och vi åt dem som de var, som efterrätt (på bilden med choklad och ricotta) samt till ost, nötter och honung.Ni som följt mig ett tag vet ju min längtan till eget fikonträd och nu fick jag ha ett i trädgården om än bara för ett tag...

Någon av de första dagarna köpte vi några förpackningar med aprikoser i affären för att nästa dag hitta ett aprikosträd i trädgården med aprikoser som var hundra gånger godare och sötare än de köpta.Det fanns även örter och olivträd, men oliverna hade långt kvar liksom vindruvorna.Vi hade inte alls med oss så mycket vin hem som jag hade trott, men å andra sidan köpte vi mera vin där nere än jag hade trott också. :)
På en vingård vi besökte hittade vi också bag-in-box. Något större än de vi är vana vid, de var nämligen på tio liter, "annars räcker det ingen vart för italienarna" som guiden sa.


Utsikt från poolen

Sol, ett glas vin, vänner och den vackraste utsikten... jag begär inte mer. :)


12 kommentarer:

 1. Helt underbart ser det ut. Vackra bilder du har tagit. Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt!!! Önskar jag kunde åka till Toscana snart. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka härliga bilder.

  SvaraRadera
 4. Ooohhh... så härligt ni haft det! Kan tänka mig att ni trivdes, bilderna är sagolika / gittan

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska bilder du visar! Förstår att ni haft en underbar semester. Sitter mest här och undrar varför jag bor här och inte där? Konstigt.
  Ha det gott:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Oj, så härligt och vilket fantastiskt resmål med vackra vyer och fikon, ja det ser aptitretande ut - verkligen!
  Tack för att du delar dina rese-upplevelser!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 7. Åh - det verkar ha varit en alldeles, underbar semesterresa! Jag har också en längtan att åka dit (jag vill visserligen åka över hela världen :) men Johanna var på "roadtrip" i Toscana i helgen och övernattade och åt på bondgårdar och det hon berättade.... suck...... dubbelsuck.... Ja, nu måste det bli Toscana nästa år! Hoppas förstås se på fler bilder från er resa :)

  kram ♥

  SvaraRadera
 8. Åh det ser helt underbart ut. Nu fick jag en stor längtan att åka dit igen. :) Ljuvligt med fikon också!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Toscana...mmm och mums!

  SvaraRadera
 10. mm det huste skulle jag vilja bo i, om så bara för några veckor. Fia bilder du tagit, oc härliga minnen att längta till då du skiter med ogräset. Fikon mums!
  HA en go vecka slit inte för mycket hängmttan behver användas!
  kraM Monica

  SvaraRadera
 11. Låter som totalavkoppling o bara njuta. Härligt!

  SvaraRadera