tisdag 3 maj 2011

Rosenskära


Vis (trodde jag) av tidigare sådder av rosenskära så väntade jag med att så dem för att undvika att de blir långa och rangliga. Jag sådde först inne och ställde under lysrör, men det blev ändå inget bra. Sådde en omgång till som fick gro i växthuset och där är det bästa ljusförhållandena tycker i alla fall jag, men rosenskärorna ränner iväg.

Jag funderar på om man kan plantera ner de så som man gör med tomaterna och det bildas nya rötter från stammen?


Jag ska snart sticka på föräldramöte annars hade jag gjort det redan ikväll.

Annars då? Valborg blev lugn med ett sjukt barn här hemma, men vi fixade en hel utomhus. Testade grävmusklerna lite grann. De finns kvar, men är ganska otränade än.

Nu känns det så bitande kallt att ska man vara ute är det mössa och vantar på som gäller. Jag har hört att det snöat på flera håll idag, men vi har klarat oss med några få flingor som rumlat om i kallblåsten.

Hoppas du har en fin vårkväll utan kyla!

5 kommentarer:

 1. Nix, här är ingen värme, det är vårkyla med lite snöblask men även om solen är framme, är det kallt. Men det är ok för nu stannar växtligheten upp lite, det gick lite för fort förra veckan.
  Vet inte hur det är med Rosenskära, jag sår nästan alltid på friland för de växer ju så fort ;) men har en bytta i växthuset som såddes mycket sent, nu är det 5 cm och kanske är det dags att sätta ut dem om ca två veckor.
  I morgon skall jag så gurka, den har också en förmåga att växa fort.

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 2. De är fina rosenskäror. Jag ska också så en sort men ska direktså ute i landet.. Kram

  SvaraRadera
 3. Kallt har vi här i söder också och vi har eld i kaminen i kväll. Det blir nog nattfrost igen.

  Vet inte om rötter kommer på rosenskärans stjälk men jag hade planterat ner den ändå, så den blir stadigare.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Nää ingen värme här heller och det ger ingen lust till något jobb ute i denna kyla.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Har osså sått Rosenskära som växer som satan:). Vet inte om man kan trycka ner dem i jorden, men det borde man väl kunna göra. jag kommer nog testa det vilken dag som helst:) Lycka tilL! Mvh Helén

  SvaraRadera