söndag 20 november 2011

Väntar

Här är det ingen direkt bloggaktivitet, men jag gör inte så mycket alls just nu.

Tänder ljus och myser i soffan i väntan på snö och vinter. Det är förtvivlat tråkigt ute just nu, några plusgrader och regn, mörkare än mörkast och svart när man går till jobbet och svart när man går hem.

Har Farbror Rimfrost semester?

Men nu är det snart advent och trots bristen på vinter så blir det mysigt att tända adventsstjärnan och julstöka lite lagom.

Den här helgen har jag bakat saffransbröd och mjuk pepparkaka. Bara mannen kommer hem från affären med mera nejlikor så ska vi koka lingonglögg.


Jag var nyss ut i regnet och satte upp adventsgranen. Jag har inte hängt på ljusslingan än, men det kanske inte vore dumt att kolla att den i alla fall fungerar?

Jag la även på lite granris på lavendeln utifall att det råkar bli vinterkyla.

Vad har ni för er i mörkret?

Fler som längtar efter sparkturer, skidåkning och snöiga luvor?

Må så gott!

6 kommentarer:

 1. Tittar på skidor på tv idag och slappar i soffan efter att gårdagens disk är omhändertagen. Skulle egentligen vara bra att sätta upp slingan i Lugnet nu när det är ljust men jag orkar inte. Vill egentligen fixa lite fint i Lugnet med hyacinter och granris men orkar inte det heller idag. Får väl ge mig ut i mörkret i veckan istället. Det tar på krafterna att ha kalas!
  JAg ser gärna att det kommer frost nu och till nästa helg får snön komma om den vill. Det ger bra stämning till advent. Ska bara saffranssnurror med vit choklad i veckan tror jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Nja, längtar är nog ett starkt ord för mig... =)inte gör det mig nåt med barmark ett tag till, fast det är klart, mer julstämning blir det ju om det blir snö.
  Just nu har jag fått rensnoja, håller på lite överallt och rensar och röjer och slänger. Så skönt!
  Men å så goda bullarna ser ut!

  SvaraRadera
 3. farbror Rimfrost visade sej ett par gånger nu i veckan,men lagom till helgen då jag hade hoppats på att kunna ta lite fina bilder,gick han upp i rök eller rättare sagt dimma,ha det så gott,maggan

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte hålla mig för skratt, nej jag längtar knappast efetr något av det som står på din önskelista. Jag längtar tills våren åter är här och tills dess får det gärna vara samma väder som vi har nu, milt och ca 10 grader - det passar mig alldeles utmärkt!
  Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Läste just att det snöade i Piteå, så er snö är nog inte långt borta. Kan tro att det blir roligare med snö, ljusare och mysigare. Här är +10 och dimma, men jag skall inte önska mig snö, sist jag gjorde det, kom snön i november och var kvar tills i mars ;) Fast liiiite snö kan vi ju få.....
  Här pysslas det, lite adventsfint ute och inne, lite stickning. Lingonglögg.... tror mig minnas du gjorde det i fjol och jag blev så sugen.... har du receptet på andra bloggen? Har ju fortfarande lingon i fryser..... björnbär med - kanske björnbärsglögg?
  Ha det allra bäst, kram ♥

  SvaraRadera
 6. Ååå, det är så mörkt och grått här nere i söder också. Jag brukar alltid tycka så mycket om hösten men i år har den försvunnit i dimman....jag väntar på snö!
  Agneta kram

  SvaraRadera