söndag 22 juli 2012

Mera!

Fördelen med att det är så kallt, den enda fördelen faktiskt, är att pionerna står fina så länge innan de blommar klart.

Pionen är ju min favoritperenn och det här är varken första eller sista pionbloggningen i sommar. :)

Gillar mest de vita och ljust rosa pionerna. De cerisa har jag inte varit lika förstjust i, men det går ju inte motstå den här läckerbiten!


Den här blommar för första gången i år och bjuder bara på en enda blomma, men den har jag synat från alla håll och kanter och även kört ner näsan i ett antal gånger. :)


Jag har aldrig tidigare haft så många pioner som blommar med många blommor och det känns otroligt bra att kunna ta in buketter och även ta med sig när man ska bort! Tidigare har jag inte känt att jag har så många så att det räcker till annat än att låta dem stå kvar ute.

Förutom att blommorna står längre när sommarvärmen saknas så börjar jag bli less på den här kylan nu.
Jag brukar inte bry mig jättemycket om vädret, förutom när det är ihållande regn, men det märks att jag inte har något särskilt projekt ute nu, för när man är sysselsatt med nya rabatter, stenläggning eller liknande så gör det inte så mycket om det är mulet.

Nåja, lite städning inomhus är ju alltid behövligt också...

Vad gör du när solen inte skiner?


4 kommentarer:

 1. Ja...när solen är i moln...så jobbar jag ;o)
  Men du...jag måste säga att den här pion sorten du har är ju så vacker att man bara gapar av förvåning när man bara tittat på bilden!
  Helt perfekt!
  Karla.

  SvaraRadera
 2. Visst känner man sig rik när man har många pioner, och kan ta in buketter, och ändå tycka att det finns många kvar i trädgården! Det är rikedom det =)
  Jag gillar också de ljusrosa och vita bäst, men de andra är ju fina de me!
  Ja, vad gör jag då, jag håller ju på i trädgården ändå jag, tja det mesta kan man ju göra bara det inte regnar...ja utom att sola förstås, det krävs det ju sol till =)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbart vacker pion! Jag gillar ju dom lite färgstarka.....
  Du undrar vad man gör när solen inte skiner; Här har den ju skinit ganska mycket, men är det bara uppehåll så är det ju det bästa vädret att rensa ogräs i - och det är vad både gubben och jag håller på med, fortfarande!

  SvaraRadera
 4. Läcker pion
  när det är kallt ute då jobbar jag som bäst ute i trädgården
  vid regn blir det nog som du skriver lite städning,tv,och datorn
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera