torsdag 27 september 2012

Njuter av hösten och drömmer om våren

Här var det ofrivillig bloggtorka.
 
Det borde ju bli mer datortid när det blir mindre utomhustid, men så har det inte varit den här veckan. Jag har två dunderförkylda barn hemma och idag är det min tur att vabba. Idag är också första dagen som de faktiskt är lite piggare!
 
I helgen hade vi kanonfint väder med en strålande höstsol och hög och klar luft!
Jag passade på att få ner några krokuslökar.
 
 
 
Jag har vitlöken kvar i lökpåsen, men när det är 3-5 grader och regn som nu inbjuder inte vädret till plantering. Ändå gillar jag känslan av höst samtidigt som jag har förhoppningar inför våren!
 
 
Igår trotsade jag dock regnet och började göra ett litet "staket", en avgränsning mellan hönsens del av trädgården och mina hostor som de har så svårt att låta bli.
 
Det blir i samma stil som vattentunnan (som jag för övrigt var tvungen att flytta några decimeter och måste göra om plåtbanden). Jag tror att det blir bra även om det kan tippa över och bli för mycket plåt och rost.
 
Det går att klä sig både mot väta och kyla, men händerna är svåra när det är pillrigare pyssel man håller på med. Igår gjorde jag bara stommen, men ikväll får jag förhoppningsvis hem stålbanden.
 
 
Kom precis på att det är väldigt naket om våren i ovan nämnda hostarabatt så där borde jag kanske också peta ner några vårlökar?
 
 
Må så gott alla trädgårdstokar där ute!
 
 

fredag 21 september 2012

Dags för årets perenn

Jag snackade liljor och höstflox förra gången och visst njuter jag av dem den här tiden (har petat ner ytterligare några liljelökar också), men det som är finast just nu är nog dessa:
 
 

I höstsolen är klippståndsen så fina och äntligen är det tid för bolltistlarna också!
 
En glad överraskning är vädden (sort?) som jag frösådde förra året och som jag glömt bort tills nu när den nonchalant slängt sig över stenen.
 
 
Tack för alla fina kommentarer om min kranstillverkning! Lite uppenbart var väl ändå det riktiga resultatet då jag endast visade en yttepytteliten bit av kransen. Haha!
 
Nu har jag precis skickat iväg min minsting på skoldisco och vi andra kommer nog snart att parkera oss i soffan för att slöa till lite och emellanåt kolla på klockan och fundera på hur hon har det. :)
 
Trevlig helg!


tisdag 18 september 2012

Rom byggdes inte på en dag

Så många gånger som jag trott att det är en baggis att göra sina egna dörrkransar och så många gånger som jag misslyckats...

Sedan vi bytte till pardörrar så har det ju blivit än "viktigare" med kransar. Förra året köpte jag två fina lingonkransar av en kompis.
Jag sparade stommarna och maken fick springa på blomaffären och köpa en slags kranstråd och nu blev det ju så mycket lättare!

Nu hänger de på dörrarna, två rufsiga och ojämna kransar som jag har gjort alldeles, alldeles själv!


Jag är nöjd att jag gjort egna, äntligen(!), men de är inte särskilt snygga så jag tror att jag ska göra om dem.
Dessa är i grön mossa och dekorerade med rönnbär och humlekottar.

Vad gör ni en solig tisdag som denna?

Jag är lite förkyld, men efter jobbet kväll ska jag försöka städa undan lite av sommaren i trädgården och samtidigt njuta av lilje- och höstfloxblomningen!

torsdag 13 september 2012

Hur många lingon...

 
 
 
Det blev en fin höstkväll i lingonskogen.
 
 

 
...finns det i världen?


söndag 9 september 2012

Rosmöte

Det kanske inte är schysst att tycka att det är skönt att se och höra om att andra inte heller haft en bra tomatsommar i år, men det är ändå en liten tröst.
 
 
Läste i AoT att man kunde korta in klätterrosorna något i augusti, för att de skulle hinna förveda sig en del innan vintern då mycket annars kan frysa bort.
Nu är det ju september, men jag gjorde i alla fall en liten insats och då såg jag också att mina två klätterrosor i rosenbågen för första gången går ihop med varandra!
 
 
Jag har ju haft dem i några år nu och något jag inte alls tycker är snyggt är rosenbågar som är tomma så nu är det lycka!
 
Håll tummarna för att det inte blir en vargavinter som fryser ner mina rosor så mycket!
 
På ena sidan har honungsrosen blommat helt fantastiskt och många är kvällarna när jag gått förbi den och saktat in på stegen bara för att njuta rosdoft till max!
 
På andra sidan New Dawn som blommar som mest just nu. seg i starten och har itne hämtat sig riktigt än från förrförra vintern då jag trodde Kung Bore tog kål på den helt och hållet.
 
 
 
Tidig morgon i morse då jag och dottern drog några mil bort på fotboll. Sista matchen hann bara blåsas av så for vi vidare till sonens matcher.
 
Nu är jag jättetrött och soffan lockar...
 


fredag 7 september 2012

Rodnar

Världens sämsta växthussommar nånsin, det var den här sommaren det...

Jag hade nästan gett upp röda tomater, men det kostar ju inte på så mycket att låta de stå så länge det inte är kallgrader, och se nu börjar de så smått rodna!

 
 
 
Det är alltså våra första röda tomater den här sommaren som syns på bilden!
 
Tur att det inte var min första växthussommar för då hade jag antagligen gett upp, men nu är det bara att le och hoppas att solen ska skina ett tag till.
 
Nya tag nästa säsong!
 
Samtidigt som jag börjar få röda tomater lanserar Blossa sin årgångsglögg 2012... =)
 
Snart Dobidobidobidoo... :)

onsdag 5 september 2012

Frossa i vinbär!

 
Vi har inte plockat särskilt mycket bär hittills i år, men nu börjar vinbärsbuskarna i alla fall vara avplockade.
 
På den andra bloggen kan du se vad vi gör med våra vinbär - här!
 
 
Psst... Svartvinbärsglassen är mycket god och smakar massor!


söndag 2 september 2012

Mot toppen

Igår klev vi upp i ottan för att skjutsa sonen till Kall. När vi lämnat av honom for vi vidare till Åre.
 
 
 
 
Jag var inte riktigt fräsch i kroppen, men en kortare fjällvandring gjorde vi. Solen sken och det var riktigt fint!
 
 
 
 
Jag är så glad att vi har fjällen så pass nära att vi kan göra dagsturer någon gång ibland.
 
Vi hittade "guld" också på väg uppför, gott att mumsa på även om jag tycker hjortronen är godast som sylt!
 
 
Jag är lite stressad över att inte ha plockat bär, men lingonen är kvar och lingonsylt funkar bra på gröten och filen. Bästa mamma var hit med hink blåbär som även de syltades.
 
Hur inledde du september?
 
September inleddes på bästa sätt för mig!
 
PS. Jag har inte tidigare haft några problem med ordverifieringarna när man kommenterar de bloggar som hkräver det, men på sistone har jag skrivit fel flera gånger om eftersom jag inte kan tyda bokstäverna/siffrorna ordentligt. :(