måndag 8 april 2013

Växthuslängtan

Nu tycker jag allt att Gumman Tö ska ta och speeda på, inte bara lite, utan mycket!
 
Imorse när jag gick till jobbet var det -12° och det är ju ändå en bit in i april...
Solen värmde upp under dagen och när middagen var undanstökad tog jag med mig jordsäcken, tomatplantorna och de tomma mjölktetrorna jag sparat för att plantera om de små.
 
 
...och som den moderna trädgårdsgumma jag är så hade jag förstås med surfplattan ut för att lyssna på trädgårdsradio, Odla med P1. I avsnittet jag lyssnade på var det bland annat om höns i trädgården och det är ju ett kärt ämne för mig. :)
 
Det kändes jättebra att äntligen få en stund i växthuset, men det var till att rappa på för termometern visade bara på en plusgrad så snabbt ner med dem i mjölkkartongerna och sedan småspringa med dem in. :)
 
 
Gumman Tö förresten, det är ju inget för henne att sopa så länge Kung Vinter envist bjuder på massa minusgrader vecka ut och vecka in. Och jaa, det vita utanför glasväggarna är snö.
 
 
Jag gläds åt det lilla så länge, en stund i växthuset, en kopp te och lite jord under naglarna och det känns som lite terapi efter en lång vinter.
 
Må så gott!
 

6 kommentarer:

 1. Att kunna glädjas åt det lilla är så viktigt. Det är så vi måste försöka leva tror jag. Det blir roligare då. Här har vi förgyllt kvällen med chokladscones. Gott var det.
  Hoppas du kan vara mer i sitt växthus inom snar tid.

  Kram

  SvaraRadera
 2. mm ljuvligt med växthus mys ..finns inget bättre! Ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 3. Men vad trevligt att du kunnat inviga växthuset! Men som sagt, några varmare grader kunde ju inte skada! Köpte en tiopack penséer när jag passerade Plantagen häromdagen och skulle plantera dem i kruka igår. Eh ... Där stod de helt tjälade. Jag ställde dem på en solig trappa och då tinade de upp, men när jag väl skulle ta itu med dem senare på eftermiddagen så hade de fryst igen. Stjälkarna var alldeles hårda ... Nu fick de stå inne i natt så de har tinat upp igen men svårt att veta hur man ska göra när det är -10 titt som tätt. Vår häråt, tack!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag har ju inget växthus, så jag står i tvättstugan och pysslar lite. Sen har jag faktiskt också varit ute och rensat lite i pallkragarna, men det är inte skönt när jorden fortfarande är isig. Det blev inga växter igår, men det ska bli idag. Kl 13 ska jag och väninnan åka och hämta dom. Nu vet jag också att ett litet träd jag beställt, ett väldigt speciellt japanskt körsbär, det fick jag till min sorg inte. Får köpa något annat kul här i Sverige istället, alltid hittar man väl något!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint växthus du har och det planteringbordet skulle jag vilja ha.
  Jag är i pannrummet och stökar planterar och skitar ner. Trädgården är
  fortfarande sovande för tjälen finns ännu kvar. Våren är verkligen seg i år.
  Det kliar i fingrarna att få börja snart snart . . . .
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 6. det går trögt på vårfronten, men snart måste hon ju bara kicka igång...underbart med ett eget växthus. Så fint ditt verkar vara

  kram kajsa

  SvaraRadera