lördag 15 juni 2013

Slang

 Det första man ser på vårat hus är en illgul härva som är våran lååånga och mycket fula vattenslang.
Jag har funderat länge på hur man skulle kunna dölja den, men har inte kommit på något så där jättebra än.
I våras snickrade vi ihop ett grövre bord som vi satte framför vattenslangen och under hängde vi upp en jutesäck. Det är inte det mest praktiska, men tills vidare döljs slangen i alla fall. Som "bordsskiva" la vi ett pussel av gamla tegelstenar som vi hade över.


Idag har vi fått tillökning här - fem nykläckta dunbollar som en liten stund fick lämna hönshuset och hönsmamman och komma in för att beundras i värmen.


Pip, pip med önskan om en fortsatt fin helg!

7 kommentarer:

 1. Men vilken kanonbra lösning på problemet. Vem tycker att en slang är snygg??? Vår är grön.

  Så söta kycklingar!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men guuu sååå söta ! När vi köpte våra tio i slutet på april var de redan sex vec.
  Inte så gula söta som dessa förstås.

  Ingen dum idé alls med det där bordet och 'tegelskivan', ska be min gubbe kika närmare på bilden.
  När han får tid gör han säkert en 'sådan' till mig.

  Slangen ser jag ingen skymt av, bra gjort.

  SvaraRadera
 3. Trädgårdsslangar är inte vackra. Vi har en grön som hänger på väggen. Tycker den är jättejobbig att hålla ordning på, särskilt som det är förlängning så den är längre än någonsin. Krånglig att få med sig och det blir veck och stopp och hej och hå. Funderar om en sån där slangvinda skulle funka bättre men de är ju ännu fulare!

  Så himla söta dunbollar, tänk att få hålla i en sån!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Till skillnad från små kycklingar är dom illande gula eller gröna vattenslangarna inte så söta precis! Men ni har lyckats jättebra med att dölja er!!
  Vi har två slangar; En på garageväggen och en på husväggen. Den ena går till brunnen och den andra till det kommunala vattnet. Den senare som sitter på baksidan av huset precis vid parkeringen har vi nödtorftigt gömt med en liten smal spaljé mot parkeringen - men sen har jag en massa vattenhinkar och en jättestor vinda till slangen där också. Så döljt grejorna helt har vi inte kunnat tyvärr! :-(

  SvaraRadera
 5. Så otroligt söta. De ser ut som "påskkorts-kycklingar".
  Vilken smart lösning med bordet.

  SvaraRadera
 6. Ditt arbetsbord är så fint! Och jag har samma "problem" med vattenslangen. Jag funderar på att köpa en svindyr slang som liksom drar ihop sig till en liten tygkrull när det inte är vatten i den. Men ah, pengar till det - också. Det får vänta. :-) Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 7. praktiskt lösning...gillade ditt arbetsbord och blev lite sugen på skaffa ett liknande, smart med tegelstenarna....har du fler bilder, ritning...you name it

  kram kajsa

  SvaraRadera