onsdag 8 januari 2014

Vinter?

God fortsättning på 2014!
Direkt efter nyårshelgen packade vi in familjen och alla skidor och drog iväg på en liten tripp. Samtidigt som Tour de Ski körde sina avslutande tävlingar så var vi iväg på en tour för barn och ungdomar. Det var andra året vi var iväg och dottern körde fyra tävlingar på tre dagar.
Jag är så glad att arrangörerna lyckades få ihop allt trots att det är så väldigt lite snö.

Här är det barmark, eller vi har en väldig massa is, men ingen snö...
Jag är lite orolig för mina rosor och de andra växterna. Rosorna är alltid känsliga hos mig, men det andra brukar klara av rejäl kyla bara det finns ett tjockt snötäcke på.  Jag täcker aldrig särskilt noga inför vintern eftersom vi alltid brukar ha maaaassor av snö. Vanligtvis.

Täckning skulle antagligen inte hjälpa heller då det är jätteblött ena dagen och massa minusgrader den andra.
 Till helgen ska det bli 20 minus, men ingen snö i sikte. Jag undrar hur växterna klarar sig?


Här kommer ett par bilder från slutet av januari i fjol. Vintern kan inte vara vackrare än den var då!

Idag när jag skulle till jobbet tog jag sparken. Det var utmärkt sparkföre eftersom det är blankis, men vid ett tillfälle fick jag vända eftersom det skulle vara alltför äventyrligt att ta spark (eller gå) just där (tänk rodelbana) så jag tog en annan väg istället. 

Jag tog en bild på f u l v i n t e r n med mobilen också. Den är från samma ställe som översta bilden, men från andra hållet. Första bloggningen på nya året 2014 blev mer än deppigt. Jag gissar att jag inte är ensam om att ha det så här? Vad är det vi gjort och gör med vår jord?

Lev väl och må snön singla ner över oss alla!

5 kommentarer:

 1. Nej du är inte ensam att ha det så!! Jag får ha broddar på mig då jag går runt och inspekterar och är orolig i trädgården, det ser inte kul ut med alla denna is på rabatterna.Vi må hoppas det kommer ett snötäcke före kylan,
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Jag är också orolig ... här har vi ingen is än men massor av regn och mycket som börjat knoppa. Och till helgen skall det bli massa minusgrader! Måste kanske täck rosorna lite extra, de verkar fortfarande tro att det är oktober?
  Ha det gott!
  hälsningar Pysselmoster

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga vinterbilder med blå himmel och vit natur. Men det talas om kallt och snö snart, då hoppas jag konstigt nog på det, för en vinter behöver ha både snö och kyla.
  Men vi bor ju på gränsen till Halland så i vår 'håla' som jag brukar kalla den för kan det oftast bara bli snö-slabb.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 4. Inte en snöflinga här, bara regn som smattrar mot rutan och 8 grader varmt. Suck.
  Jag vill ha snö och minusgrader. Även här i Skåne är det det som är det normala här vid denna årstiden. Det är så otroligt grått och mörkt här så nästan även jag, som är bra på att hålla humöret uppe och sällan gnäller på vädret, blir deppig.

  Så roligt det låter med touren som ni åkte på. Härligt med idrottande barn.
  Igår var vi på handbollslandskamp. Sverige mot Spanien i genrep inför EM som börjar i helgen. Då dansade dottern i pausen.

  Kram

  SvaraRadera