torsdag 4 juni 2015

Hold

Jag undrar om sommaren har tryckt på ”Hold” en stund för min skull? För att jag ska känna att jag hinner med att uppleva vårblommorna stå i sin prakt och jag hinner se tulpanknopparna nästan brista. Känna de ljuvliga doftpuffarna från häggarna.Det är visserligen juni nu, men försommaren låter vänta på sig. Det är kallt och för att shortsen ska förbli oanvända så stormar det och/eller regnar mellan varven också.Perennerna är ihärdiga och stretar på ändå, och som varje år när jag tror att hostorna har gett upp så presenteras strut på strut av funkian!


Nu hoppas jag att solstrålen ska värma min kind i helgen och att jag får massor gjort med alla frösådder som trängs i växthuset!

Må så gott!


7 kommentarer:

 1. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvaraRadera
 2. Det är fascinerande med vårt avlånga land på många sätt. Man slås av skillnaderna när man läser din blogg och ser att hos dig är det som det var hos mig för någon månad sedan. Men jag vet ju att era långa dagar och korta nätter gör att ni drar ifatt oss snart med all växtlighet! Mina tulpaner sjunger på sista refrängen och funkiorna har brett ut sig i sin prakt och har början till blomknoppar.

  Önskar dig en solig och härlig trädgårdshelg både i och utanför växthuset!
  Annika

  SvaraRadera
 3. Underbart är det, och jag sitter precis i shorts i hammocken och solar benen. Tycker om att ha överkroppen i skugga annars får jag panik. Har fått massor gjort idag och igår, ska jobba hela helgen sen så då vill jag inte ha några måsten på mina lediga timmar. Just nu är det precis vindstilla, fatta vad hett det blir. Sååå trött på blåsten, kan undra om det vänt på riktigt.

  Trevlig helg,
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas vädret har vänt hos er nu, som det har gjort hos oss, vi har äntligen fått försommarvärme och lite mindre blåst. Så skönt och härligt för studenterna som åker omkring i sina vagnar ikväll...;)

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hejsan, jasså ni har kommit så pass långt ändå i våren, det är en härlig tid när allt är på väg att brista, ja faktiskt den vackraste tid av alla.
  Men se nu går det riktigt undan hos er, kanske snabbare än hos oss, maj månad har allt mer eller mindre stått still, tulpanerna blommat hela maj, men nu tappat de kronbladen, hmm på tiden, *fniss*
  Men det beror ju på det jätte fina vädret vi haft, hi hi hi . . . .
  Jag har inte öppnat min SPA- anläggning ännu, men om jag vänt på badkaret hade säkert det fyllts upp till brädden av regnvatten . . . .
  Vi har haft två fina soliga varmare dagar här men idag är det mulet igen, MEN vindarna är ljumna, jippi !
  Om du tittar på google mapp kan du se vår gård, men den kanske inte är uppdaterad på länge, vet ej. Eva Gunnarsson Kvarnaryd 7 Smålandsstenar.
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 6. Jag hade shorts för första gången igår! Men idag var vi tillbaka i det mulna, blåsiga vädret igen...
  Känns lite hopplöst men snart måste väl den riktiga sommaren komma.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 7. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvaraRadera