fredag 1 januari 2016

Slutspurten 2015

God fortsättning på det nya året!

Jag hade som tänkt lägga ut en nyårshälsning igår, men det gick inte riktigt som jag tänkt.

Gårdagen började finfint med att syrran hörde av sig och ville ha med mig och åka långfärdsskridskor. Hon gör det rätt ofta, men jag har aldrig provat tidigare. Det var ju riktigt roligt även om tekniken hade en del övrigt att önska. :)
Det var lite som att åka fram på ett glasgolv - jättefint!

När jag sedan kom hem var det dags att börja fixa med nyårsmiddagen. Trodde jag.
Vi hade ingen el. Eller det hade vi, delvis, men det var nåt riktigt vajsing så mannen hade kopplat bort all ström och svågern som är elektriker var på ingång.
Mycket bra att ha en nära som är elektriker. Nu råkar det dock vara så att även han har högerarmen i mitella (precis som min man) och är absolut förbjuden att röra den. Tillsammans hade de ju trots allt två vänsterhänder så de lyckades lokalisera felet. Vi fick tillbaka strömmen och sent omsider kunde vi börja med matlagningen. Under felsökningen oroade jag mig inte så mycket för maten ändå, det här med att det är nåt fel på elen kändes långt mer oroande. Vi har en del jobb kvar till våren med att gräva upp och byta en kabel som felar, men elen i den är i alla fall bruten nu.


Efter riktigt god trerätters (även om pannacottan inte hann stelna riktigt...) och film så blev då klockan tolv och vi skulle skicka upp en sån här ballong i luften. Snabb koll på vindarna och så släpptes den iväg. Men tydligen felbedömde vi för vindarna gick ju inte riktigt vår väg den här dagen så ballongen drog rätt upp i stortallen vi har på andra sidan huset. Det kändes som en evighet innan elden i ballongen slocknade och det var säkert aldrig nån fara, men tanken på att tallen skulle ta eld var onekligen lite jobbig.

En både bra och dålig nyårsafton kan man väl sammanfatta det med, men mest blev ju allt bra ändå till sist.

Jag hoppas din nyårsafton var glimrande och alldeles underbar och att det nya året kommer att bjuda på magik och drömmar, god hälsa och glada skratt, eftertänksamhet och medmänsklighet. Jag hoppas du sår ett frö och får njuta av frukten. Mot 2016!

Tack för all inspiration jag har fått från trädgårdsvänner i när och fjärran och tack för all glädje som kommer med fina kommentaren här på bloggen!


För jag tror
När vi går genom tiden
Att det bästa
Inte har hänt än


5 kommentarer:

 1. Vilken dramatik... men tur att ni fick en nyårsmiddag till slut. Nu önskar jag er en fin fortsättning på året och hoppas du visar oss mycket bilder från din inspirerande trädgård! Även om jag bara har min balkong numera så låtsas jag att jag har en trädgård hos dig och andra trädgårdsbloggare!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jag är också el-nojig så jag förstår dig precis. Och ballong med, vad jag förstår, levande ljus i tallen, aj aj. Men allt gick ju bra till slut.
  Var rädd om dig och de dina!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Slutet på 2015 kommer ni nog sent att glömma gissar jag. Allt som har med el att göra är jobbigt för man vet ju hur farligt det är. Tur att ni hade en svåger som var elektriker och att inte tallen fattade eld. Det låter som att nu kan allt bara bli bättre och vilka fina ord du avslutar ditt inlägg med efter all den dramatik ni upplevt. Detsamma som du så fint önskar oss inför 2016 önskar jag också dig och de dina. Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. De sista fyra små raderna var så vackra och sanna, tak för dem.
  Tur det inte tog eld i tallen, har sett på någon You Tobe när det hände precis så.
  Jag ser att du har samma ljusstakar som jag, eller tvärt om . . . hi hi ...
  Vi var mops vakt i nyår och det var synd om Svea, för jag fick lugna henne och Rolf fick lugna katten i tvättstugan.
  Där firade vi nyår i år, 'fniss'. Grannhuset som ägs av sommar-danskar kom hit till nyår, tyvärr blev det ingen kul nyår på landet på grund av att de inte visade respekt för alla by- grannarna som har husdjur. Oljuden kändes som om de sköts framför nästan på oss.

  Önskar dig god fortsättning på nya året, kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en riktigt god fortsättning på 2016! :-)

  SvaraRadera