onsdag 6 januari 2016

Snöknarr

Är det vintern som äntligen kommit till Sverige nu?
Vi har varit på skidtävlingar de senaste dagarna, och nu fick vi känna på lite bett i kinderna. Femton minus på alla tre tävlingarna, men ungdomarna klagade inget alls.

Igår vågade även jag skala av lite kläder och ge mig ut i spåret. Det var så himla härligt att åka i den bleka januarisolen att det inte ens gjorde ont i fingrarna när jag ideligen skulle av med handskarna för att fiska upp mobilen och fota. :) Nu hoppas jag på mera snö även hemmavid för att kunna åka när det blir lite mildare.
Den fjärde och avslutande tävlingen skulle gå idag, men fick ställas in. Här hos oss har vi modiga 28 minus just nu.
Jag var ut med hunden på förmiddagen och då kändes det inte så där superkallt ändå, kanske var det att man spenderat så många timmar ute dagarna innan som gjorde att det inte sved i ansiktet?

Imorgon väntar jobb igen efter några dagars ledighet. Nu börjar jag också räkna ner dagarna till skolan börjar. 16 arbetsdagar bara!

7 kommentarer:

 1. Men oj vad kallt ni har det. Här är det 14 det tycker jag räcker. Det är visst inte måttligt åt nåt håll tycker jag. Härliga vinterbilder du har till oss men det är finast på bild tycker jag ändå.
  Ha det bra på de sista arbetsdagarna i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Idag har vi rejält snöknarr också, -20, kallast i vinter. Men bara 3 cm snö! Men är det januari ska det vara vinter! Hoppas ni får många sköna skiddagar men med lite högre temperaturer!

  Må så gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Hu så hemskt kallt! Själv skalade jag inte av mig några kläder idag inte. Istället byltade jag pp mig extra lång och varm täckjacka, extra varma byxor, fårskinnsmössa med stor tofs och så en jättehalsduk virad flera varv runt halsen. Ja, och så skidhandskar förstås. Sen höll jag i kopplet till en liten naken och frusen hund!
  Såg nog hemskt kul ut, speciellt med tanke på att gårdagens temp på -10 hade förvandlats till -3/4. Alltså gick jag in i kohagen så jag inte skulle ses av någon!!!
  KRAM och GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 4. Även här är det fortsatt kallt men du slår mig med två grader.
  Du undrar om höns och ankor kan bo ihop. Jag vet faktiskt inte. Ute kanske men inne är det nog inte någon bra idé, ankorna hos sonen har stora badbaljor inne och slabbar ner förfärligt, höns gillar inte det utan behöver ha det torrt och fuktfritt. Våra höns finns här på Värmdö och ankorna finns hos sonen & co på Gotland så vi har ju inte det problemet alls.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. amazing photos!

  http://www.alovelystyle.com/

  SvaraRadera
 6. Ja äntligen lite vinter även här.
  Härliga dagar som behövs för både växtligheten och för oss männiksor.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Fy bubblan vad kallt, men otroligt vackert vinterväder nu.
  Vi har haft någon dag -17 gr med soliga fina dagar, det älskar jag hellre än grått, nu har vi -5 gr på dagen det räcker.
  Snön har fallit här också men inte så mycket, pudrat några cm. och snöknarr det gillar jag verkligen.
  Men några timmar i en sådan kyla som ni har vill jag absolut inte vistas i.

  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera