lördag 19 mars 2016

Djurlivet


Tyvärr verkar det inte bättre än att våra bin inte har överlevt den här vintern. Det är för kallt för dom att vara ute än, men man brukar kunna höra surret från kupan och det är så tyst, så tyst där nu.

Vi vet inte varför ännu, känslan är att samhället i sig var ganska starkt, men det kan ju varit för lite vintermat för dom eller sjukdom - även om vi inte sett något sådant tidigare.

Några som tidvis haft det riktigt kallt i vinter är hönsligan, men de kacklar och häromdagen kunde de njuta av värmande vårsol. Det verkar inte ha gått någon särskild nöd på dom. Några kammar är lite förfrusna. Dom går ju gärna ute även vintertid våra hedemoror och då verkar inte kylan bekomma dom, men är det snöigt - nej då vill de kura inne. Det är för att de ska slippa gå på den otäcka snön som vi lagt ut halm till dom nu plus att det blir lite mindre blött när snön tinar.Idag snöar det massor så idag har vi inte ens luckan öppen trots att det inte är särskilt kallt.


Snö som sagt... Vitt och fluffigt och inte en krokus så långt ögat kan nå.


Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Tror att det är liv i åtminstone en av våra bikupor - snart dags att stödfodra om kylan håller i sig. Inte heller våra höns vill klafsa omkring i snö...
  SMHI har hotat med snö här fram mot kvällen men förhoppningsvis slipper vi det.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jaha ett nytt bakslag då. Det räcker nu tycker jag. Som tur är så har vi klarat oss.
  så härliga hönsen är. Hoppas det är falskt alarm hos bina
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Men så synd på bisamhället! Går det att fortsätta med ett nytt i samma kupor? Hönsen är för söta! Tänk så skönt för dem att få sträcka på benen igen! Alltid önskat mig några höns men nu är den tiden förbi, suck! Ha det så mysigt med dina djur.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Låter inte kul det där med eventuell bidöd! Men om ni inte hör ett enda surr så är det väl så illa.....för alla kan ju inte vara tysta samtidigt!? Men ni får väl hoppas på det bästa.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera