onsdag 19 augusti 2009

Silande solljus

Redan förra sommaren när växthusbygget stod klart tyckte maken att vi skulle bygga en liten pergola mellan nya och gamla växthuset för att binda samman de. Eftersom vi då också hade planterat en vindruva så var det ju som bestämt. :)


För några veckor sedan kom pergolan på plats. Vinet, som man ser till höger, klättrar inte på "taket" ännu, men nu är det förberett i alla fall. Jag kan se det i mitt inom mig, men Kung Bore kanske vill annat?
Tills vidare har jag hängt upp ett par fina rostiga ljuslyktor. Jag ska fota dem någon kväll innan det blivit allt för mörkt.
Vindruvor i Norrland - är det någon som har erfarnhet av det?
I våras skaffade jag en stationsklocka. Jag köpte den mest för att jag tyckte att den var fin, men det är ju himla praktiskt också. Den har urtavla på båda sidor så den ena kan man se från nästan hela gården och den andra kan man se inifrån växthuset. Jag gillar att vara i trädgården utan klocka, men ibland är det en tid att passa och då passar jag hellre på att vara ute när det blir fem minuter över än inte alls. Klockan är inte för utomhusbruk, men den har klarat all sommarens regn bra i alla fall.

En av årets perennsådder blev anisisop. Jag tycker de gulgröna bladen är så fina och så ska den vara en bimagnet och det var därför jag ville ha den.
Imorgon är det redan torsdag. Nu när jag jobbar igen efter lång ledighet så springer verkligen dagarna iväg och det snurrar lite fort just nu.

10 kommentarer:

 1. Ditt växthus är så otroligt fint! Det kommer bli kanonfint när det börjar växa i pergolan! Hoppas du lyckas med vindruvan! Vi håller på att bygga växthus och en vindruva står på önskelistan. Funderar på om jag ska plantera den i växthuset eller utanför.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt med pergolan och vilken duktig make du har som ser möjligheterna ;)
  Här får jag nog klura på dom själv och framföra på bästa sätt och hoppas att det nappar på en hand-räckning som det gör för det mesta.
  Klockan var ju en fin idé.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Klockan var ju för läcker! Och så smart att göra en pergola mellan växthusen. Hoppas vinet växer poå bra nu så att ni snart får ert gröna tak där / gittan

  SvaraRadera
 4. Meeen.. så snyggt det ser ut.. jisses ja där har ni fått till det riktigt vackert. Hoppas det går vägen mer era vindruvor, du får väl bädda in dem lite i vinter ifall ifall.. =). ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 5. Så snyggt med pergolan mellan växthusen, verkligen klockrent! Du får bädda in vinddruvan på något sätt så att Kung Bore inte tar allt för hårt på den.
  Just den anisisopen har jag med och den är en av mina favoritperenner för att den med sin milda gual färg ofta väver sig fint med andra perenner o rosor.
  Ha en skön dag! Veronica

  SvaraRadera
 6. Så fin klocka!
  Det var väl en bra idé med pergolan där. Blev bra!

  SvaraRadera
 7. Å vad jag gillade den klockan...kul idé att sätta den ute för ibland är tiden helt borta när jag håller på med nått...
  Urflott med pergolan och jag hoppas att vinet ska klara sig över vintern...tror tom att barfrosten söderut kan vara värre för det är det tjocka snötäcket...men jag kan inget om den saken...
  Tiden rinner verkligen iväg i rasande tempo o vi närmar oss september med stormsteg...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. Va härligt att ni har kopplat samman era växthus.
  Ang vinet har jag hur många klasar som helst så jag tror du kommer få den att växa.

  SvaraRadera
 9. Oj bara såååå fint, du skulle platsa i en trädgårdstidning med det där växthuset och kullerstenarna. texaskrage har en vindruva som övervintrar utomhus men jag vet inte om hon kan sortnamnet. Jag minns att jag hittade en sort jag skulle prova till vårt växthus men nu har jag glömt vad den hette och VAR jag skrev upp det det var en sort som gav en massa druvor så det ska gå! Tack för tipset om Kattmynta det visade sig att kattmynta inte är en mynta utan en nepeta och jag är ganska säker på att det är en nepeta jag har. en bergnepeta - tack vare dig kom jag in på rätt spår./annika

  SvaraRadera