onsdag 12 augusti 2009

Sommarglädje

Inför den här säsongen hade jag planer på att satsa lite mera på sommarblommor till krukorna och minska ner på perennsådderna. Så blev inte fallet, eller jo, jag minskade ner på perennsådderna, men det blev inte så många sommarblommor som jag hade velat. Nästa år kanske.
En nygammal sommarblomma för mig blev i alla fall strandkrassingen. Den var en av de allra första sådderna i min korta karriär som plantuppdragerska och i år var det alltså dags igen för denna väldoftande fina blomma!
Några har jag i farmors gamla mjölkkruka och där verkar den trivas.I samma krukgrupp har jag citrontemynta. Jag trodde allvarligt ett tag att det var ett ogräs jag vårdade istället för en blomma, men nu har den blommat ett tag och jag tycker den är fin med blommor i våningar.På nära håll ser det nästan ut som knappnålshuvuden nerstuckna i rufset...

Min favorit bland ettåringarna är annars luktärten! Tyvärr misslyckades jag med den ganska rejält i år.

Vilken är din favorit bland sommarblommorna?

Jag gör inte särskilt mycket ute nu, går mest omkring och njuter av det som blommar och hejar på tomaterna i förhoppning att de ska mogna.
Det kan i och för sig bero på att jag precis börjat jobba efter semestern och är ganska trött om kvällarna. Jag har köpt en säck med betong som jag vill använda, men den förblir nog oöppnad tills helgen är här.

9 kommentarer:

 1. Men sjutton!!! Vad trist att du också flyttat!!!!Jag lägger inte så mycket tid i bloggdjungeln och är lite insnöad på TB. Jag tror att jag måste vidga mina vyer och ta steget ut i den stora bloggvärlden men det är svårt att hänga med TB redan nu.Tack för squash-tipset, har redan nupit av alla blommor - då ska vi se hur det går.

  SvaraRadera
 2. Just ja - citrontemyntan är underbart läcker om den får frön så skulle jag gärna vilja ha lite frö - men den borde förstås gå att hitta på fröpåse. Den är helt underbar. Jag har sett dessa våningsplan på en utblommad växt i England och undrat VAD det var för växt men nu fattar jag och jag vill bara ha den. kanske vi kan byta.(Min favorit bland sommarblommorna är förstås vallmon i år men jag håller med om att luktärter är härliga mina är röda och lila i år de doftar ljuvligt.)/annikanilsson

  SvaraRadera
 3. Sommarblommor har jag inte lyckats alls med i år - inte ens Rosenskärorna som är min största favorit! Tror att det kom ett vinkast i vägen.... inga luktärtor, 2 spretiga Tobaksblommor, 4 små Rosenskäror, och alla vallmofrön jag spred ut - borta! Men kanske jag skall satsa på Strandkrassing - den verkar vara en hit :) Kramen 8`)

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Vilken fin ny blogg, gillar det vita! Ditt pilstaket är också väldigt fint, har du nån ritning? Skulle behöva insynsskydd på ett par ställen.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 5. Min favorit får nog bli Heliotropen för den underbara doftens skull. Växer ibland lite långsamt så i år ska jag prova att spara dem i växthuset till nästa vår / gittan

  SvaraRadera
 6. Hej!
  JAg gillar den där översta blomman som liksom har en massa små blommor som blir en stor blomma. Kanske kan bli ett framtida mönster hos Jag blommar =)

  SvaraRadera
 7. Åh... Miljonfrågan; Vilken är din favorit bland sommarblommorna? Om jag bara kunde ge ett enkelt svar på den!! Luktärt, sommarrudbeckia, tagetes (i växthuset...), rosenskära och ja, jag kan helt enkelt inte välja.... Så tråkig är jag! Jag kan ju sällan heller begränsa mig, jag tycker inte det är lika roligt, så jag sår ju alla! *ler* Inte i år dock men i "vanliga" fall.
  Må så gott! Kram/Veronica

  SvaraRadera
 8. Strandkrassingen finns hos mig också i vitt och den är väldigt lätt att odla och växer sig stor och fin.
  Favorit hos mig, hmm.... Dorothean har nog erövrat mig lite grann, tror jag ;)
  Nu, när jag börjat jobba igen så blir det inte samma tid och lust för trädgården och tyvärr går det mot hösten och energin avtar sakta men säkert ;)
  men det kommer en ny vår och flera perenn-sådder och tvååringar skall planteras ännu i höst.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Visst ja du hade ju flyttat. Måste göra en ny länk till dig. Tiden räcker inte till liksom och absolut inte hjärnan.
  (det där med att komma ihåg du vet)
  Somrigt du har det här känns det som höst.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera