tisdag 6 april 2010

Ro

När det blir påskledigt brukar vi alltid tillbringa helgen i stugan (i skogen, vid sjön) och så även i år. 
Vi hade haft mycket om oss och kring oss hela familjen tiden innan så det var välbehövligt att bara få dra iväg till lugnet som finns där. Vi har ingen el och inget vatten där och det var inga grannar alls.

Barnen lekte med sina kusiner och det var fiske, kojbygge och kortspel som gällde. :) Vi vuxna njöt mest av att bara få umgås med varandra, äta god mat och ta det lugnt. ...hundarna? Jo, de busade hela tiden!


Vi lapade sol och lite vin i snödrivan. Och mådde gott. 


Igår blev det alltså fika i växthuset. Idag hade trädäcket i komposthörnan tinat fram. När solen låg på så var det så varmt och skönt och jag bjöd mina påsklovslediga barn på lite mjälk och kakor där medan vi kollade in snön som smälte så det syntes nedanför. 

Jag har dikat lite för smältvattnet och grävt lite i snöhögarna i hopp om att det ska tina lite snabbare - en av mina favoritsysslor så här års faktiskt! =)

Tvättmaskinen har snurrat precis hela dagen och nu är det vinterkläderna som tvättas för sista gången i år, jooo, jag vet, det kanske blir så vi måste använda dom igen, men kanske inte.

Vad har du gjort idag?I mörkret, utan elektricitet på flera mils avstånd, lyser stjärnorna på himlen starkare och vackrare än någon annanstans.

10 kommentarer:

 1. Stugan låter helt underbar. Själv har jag jobbat. Men jag hoppas på solsken på torsdag för då är jag ledig. Då har jag planer på en lång cykeltur med hunden längs grusväg, medhavd piknik och kamera i högsta hugg. Håll tummarna för vackert väder.

  SvaraRadera
 2. He he he här har tvättmaskinen gått varm idag också! En påsklovsdag som denna.

  SvaraRadera
 3. Det låter jätte härligt att få tillbringa tiden i " lugnet " . Vill också...Kram

  SvaraRadera
 4. En stuga, utan en massa grejjer och borta från vardagen, vilken önskedröm! Det ser härligt ut!

  Fika i växthuset längtar jag till, fick sitta ute i en snödriva så länge innan jag kommer fram dit.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni oxå får se barmark snart! även om man kan hitta på mycket kul i snön :-)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jo, jag håller på att driva upp Lakrisrot från frö. Har aldrig haft den tidigare så det blir spännande. Återstår dock att se om planteringen överlever!

  Jag längtar också efter att få börja dika smältvatten! ;)

  SvaraRadera
 7. Vad härligt det låter med sköna lata dagar. Jag gillar när omgivningen ger en möjlighet att verkligen varva ner. Och det behövs nästan att det är elfritt osv, annars är iallafall jag igång och fixar och donar och kommer på massor med grejer som "måste" göras.

  Vad härligt att våren börjar komma till er också, om än lite långsammare.

  Ha det rba!

  Kram M

  SvaraRadera
 8. Så mysigt det låter. Jag har också försökt göra en dikning vid mina nyplanterade rosor som står i vatten :((
  Karin

  SvaraRadera
 9. Mysigt ni haft det.
  Idag? med arbetsgrupp på hembygdsföreningen fm
  I "stan" hämta en ny lampa t badrum. Blev en tur inom VÄXHUSET- skulle BARA ha ett presentkort-till 70-åring i morg.- VAD BLEV DET mer
  Ny pump till dammen, En liten ampelviol, kungsänglilja/lilarutig,har vit bara/ o en svart Viola cornuta,, två pelargoner. Det nlev "lite mer" än kortet!!!
  Sen har jag varit på sammanträde m hembygsför. ½7 - 9:15. O nu sitter jag här.
  JAg har varit duktig idag???
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 10. Så härligt det låter att vara långt borta från allt som kan störa.. man behöver så väl lite stillhet och ro ibland. Och så skönt det låter att hundar och barn kan springa och leka som de vill det skulle min Albin totalälskat förstås.. =). Ha det gott kram/Moa

  SvaraRadera