torsdag 27 januari 2011

Fröbox

Jag har inte alls kommit igång med planeringen inför årets sådder. Jag skulle redan ha sått chili och jätteverbena, men jag har inte ens kollat efter fröer än.

Jag tror att det har att göra med att jag inte alls har något bra ställe att förvara mina frösådder. Ingenstans där det både är lite svalare och tillräckligt med ljus.

Det här har varit ett bekymmer under alla år, men när vi satte in en ny vedpanna så fick pannrummet ta en stor del av skrubben där jag tidigare kunde ha hyllor och belysning. Det är så himla trist eftersom det här är mitt stora intresse.

Nu till min julklapp som har med fröerna att göra i allra högsta grad.


Den här fina och ganska stora boxen fick jag av fina syster i julklapp och i den ska jag ha mina fröpåsar!

Jag har haft en liten låda förut, men när jag väl börjar med sådderna så brukar jag sortera dem i dels boxen och olika kuvert, men mest dräller det påsar både här och där, men nu är det slut med det för här kan man sortera in påsarna på ett bra sätt.

Den är ju så fin så den kan jag ju ha stående framme hela våren!

Syrran vet vad lillasyster vill ha!


11 kommentarer:

 1. Nämen vilken jätte fin och bra julklapp. En supersyrra...Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin julklapp! Snygg förvaring och hoppas du fyller lådan snart med kuvert ;)
  Nej, jag förstår, det kräver sin plats att driva blommor, men det löser sig säkert.
  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Bästa tänkbara klappen till en som trivs med att gå runt med jord under naglarna:) Mina påsar dräller överallt, ingen ordning..måste skärpa till mig även om jag inte har en sådan där fin frölåda! Chilepepparen har jag satt, men fröpåsen med jätteverbenan blänger jag på lite nu och då. Till helgen måste det bli!
  Må så gott!
  Kram.

  SvaraRadera
 4. (Trädgårdsliv på Högagärde)

  Skönt att höra att det är fler som inte är igång så tidigt med sina frösådder. Men vi hinner nog vi också. Kanske är det den kalla vinterns fel. Själv sitter jag hellre framför
  datorn och kollar in alla spännande bloggar.
  En helt ny värld har öppnat sig.

  SvaraRadera
 5. Kanonfin låda, och en supersyster förstås :)
  Jag har inte heller kommit långt med sådd, lite chili och paprika och en låda som står ute och fryser, som den skall göra :) Jag har bara fönsterbrädan och borde väl ha väntat, nu när jag läser att kylas spås hålla på till mars! Hade ju tänkt ställa ut lite sådder i lilla växthuset i mars ;)
  Det låter härligt med dina skidturer, här var det bra före innan det kom tö och kyla om vartannat, nu är det bara is.
  Ha en bra helg :)

  SvaraRadera
 6. Jag har heller inte sått än - väntar på fröer i brevlådan... Man blir lite seg i "fröstarten" nu när det är så vintrigt. Det känns som om våren är hur långt borta som helst!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 7. Vilken snygg frölåda!! Det är alltid ett bekymmer det där med fröerna och plats. Har inte heller haft något bra ställe. Först brukar det stå pyttsar i alla fönster, sen en lagerhylla vid fönstret och sist ut till växthuset. Rörigt värre:)
  Hoppas du kommer på en bra lösning!

  SvaraRadera
 8. Den är sååå snygg!
  Jag säljer såna i min butik och har bestämt mig för att en ska få följa med mig hem. Förvisso har jag en bra burk till mina fröpåsar men med denna slipper man sortera påsar femtioelva gånger varje vår för att man blandar ihop såtiderna.

  SvaraRadera
 9. Hade jag också behövt minsann oj oj så påsar jag har förstår inte hur jag skall få plats riktigt...
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Fin!
  Jag har itne heller börjat så ännu. Det blir nog v 8, då jag har lov.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig låda för fröer. Det är alltid bra att kunna samla allt på ett ställe för att få överblick. Förstår att du blev glad för den julklappen.

  Ha en fin söndag. Kram!

  SvaraRadera