onsdag 19 januari 2011

Plats för sinnen. Plats för grönska.

Idag har jag tagit en paus från skidspåret, men det är så jättebra skidföre just nu att jag inte riktigt kan låta bli att åka en sväng varje dag! De senaste kvällarna har fullmånen lyst upp i skogen dit elljuset inte räcker till och det har varit riktigt gnistrande och fint!
Sämre fritidssysselsättning kan man ju ha, eller hur?!

När man åker skidor hinner man fundera mycket och mina tankar nu har varit på trädgårdsmässa. Jag funderar lite på att åka iväg till vår huvudstad och Nordiska Trädgårdar i slutet på mars. Det var några år sedan nu och det skulle vara roligt att få komma dit igen.


Bild lånad från Nordiska Trädgårdar

Bara jag fixar resa dit och hem, boende, barnvakt, ledigt från jobbet och välfylld plånbok så tar jag nog med mig maken och drar dit!

Årets tema är:

Plats för sinnen. Plats för grönska.

Saxat från hemsidan:
"Ett litet frö är inget man kan skynda på. Och visst finns det något rofyllt över att inte kunna påverka faktumet att trädgården måste få ta sin tid. Men att känna hur kraften i det som växer smittar av sig och ger energi.Att tillbringa tid i sin trädgård gör gott för själen och vi blir ännu bättre på att använda våra gröna oaser till att umgås i. I trädgården ska det inte finnas några begränsningar bara möjligheter."


Så sant!

Med de orden och den underbara bilden så vill i alla fall jag dit!

Fler som vill dit?

9 kommentarer:

 1. Det låter roligt! Jag var där förra året och var alldeles proppfull av intryck när jag åkte hem. Goda skor rekommenderas...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 2. Kul! Förmodligen blir det mässan i Örebro för mig, för första gången någonsin. Låter perfekt det där med sinnen. Kram

  SvaraRadera
 3. Ja önskan finns där, men att fixa vikarie, och vara ledig det känns lite tungt i år,,så därför ser jag fram mot alla blogginlägg ni andra som kommer er dit gör,
  ha ett gott kram!

  SvaraRadera
 4. Jaa verkligen! Jag har aldrig varit där, men bor inte sådär superlångt ifrån, så det är ju lite enklare för mig :-). Vi får se när det närmar sig hur det blir, men visst skulle jag vilja!

  Ha en bra dag!

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Vill, vill jag så klart men det lär inte bli så i år. Det är ett par år sedan jag var där nu. Försöker åka på liknande här hemma vid istället. Det är inspirarande med mässor mm.

  SKidspåret låter underbart! Här har vi nästan ingen snö kvar nu faktiskt. LIte skitgråa högar längs vägarna och lite här och där i trädgården också.
  Det lutar mer åt att komma ut och springa snart igen än skidor nu.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Har varit där tre år i rad och i år väljer jag Trädgårdsmässan i Örebro, inte lika stor men väl så trevlig!

  Trevlig helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Har ju bott exakt mitt emot Älvsjömässan tidigare så jag har tröttnat på att springa där. Såg ju då allt i mässväg plus alla hundutställningar. Det jag (som är anglofil) däremot GÄRNA skulle vilja se är Chelsea Flower Show!

  SvaraRadera
 8. Månskuggan har varit anslående några nätter. Har vaknat mitt i natten och tittat ut och beundrat skådespelet, magiskt. Hoppas komma till mässan i år men vet inte...

  Må så gott!
  Ingela

  SvaraRadera
 9. Underbar bild med myllan och spaden,
  tänk, om vi var inne den säsongen :)

  Ja, mässan är påtänkt, men får se hur det blir!
  Ha en fortsatt fin helg! /Bea

  SvaraRadera