onsdag 28 september 2011

Schyssta lökar

Hej å hå, dagarna bara rinner iväg och nu är vi redan i slutet av september!


Fotade lite i helgen när solen sken så skönt!

Krassen håller sig fin och frodig fortfarande trots en hel del regn och även kyla. I solen ser den nästan ut att glöda.

Jag hämtade ut boken och tekoppen och satt bara och njöt i solen en stund också!Lökpaketet kom lagom till helgen så nu är jag petat ner både liljor, krokusar, allium och kungsängsliljor. 
Inga nyheter utan jag försöker fylla på med såna jag har, små krokusöar och alliumfält är en dröm! 

Har du fått ner några vårlökar i jorden?

Igår morse var det här min utsikt från sovrumsfönstret. Så tjusiga färger vi har ute nu!


Vi jobbar vidare med vårt teverum. Det har dragit ut på tiden och firman som ska isolera golvet åt oss kan inte ge något besked om när de ska komma. Igår var maken i kontakt med kommunens energirådgivare och nu lutar det åt att vi struntar i de som ska komma och gör enligt ett annat tillvägagångs sätt istället. 

Det är mycket med att vara husägare. Om det bara handlade om yta och tapetval är det ju ingen konst, men det här andra...

Må så gott alla!


5 kommentarer:

 1. Samma här - hösten har anlänt men vi har en släng av Brittsommar och njuter av värmen - önskar jag kunde lagra den på burk :)

  Jag har bara köpt tulpanlökar och Hundtandslilja nu i höst men tulpanerna får vänta ett tag - vill inte störa de blommande Luktärtorna :)

  Ha det så gott, kramen :)

  SvaraRadera
 2. Jajemen, jag har petat ner fina tulpanlökar som kom i paket från dig:) Väntar på fler lökar från odla....jag behöver gräva ner massor med allium och sånt som inte sorkarna gillar!

  Visst är naturen vacker nu, hoppas på en lång och regnfri höst!

  SvaraRadera
 3. Här börjar det också bli rejält höstigt och det är så mycket man vill hinna göra innan vintern kommer. I dag ska jag hämta mina lökar på botaniska i Göteborg. Det ska bli så spännande, för jag har alldeles glömt vad jag beställde i våras! Visst är det härligt med lökarna - de ger en så mycket hopp om en ny trädgårdsvår, just när man börjar tycka att allt är en smula vemodigt.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Ja, det är mycket med att vara husägare minsann. Hoppas det blir bra till slut.

  Lökar har jag satt en del men inte jättemånga.

  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Samma här, tiden vill inte räcka till ibland :)
  Nu har vi faktiskt ett fint höstväder i helgen och jag får lov att göra lite höstträdgårdsarbete, ansa, städa och förstås lite lökplantering :)
  Ha en fin helg! /bea

  SvaraRadera