fredag 28 juni 2013

Jag kommer precis in från en liten kvällsrunda där trädgårdsnattviolen nästan doftade omkull mig! Den är fantastisk i sin doft, men slår sig ner på alla möjliga ställen i trädgården och blir snabbt risig och ful, men doften... phu! :)

Småkycklingarna har en hönsig hönsmamma som månar om dem och en tupp som ser till att de andra hönsen är snälla med dem, men vi vill ju också gärna vara upp i dem så mycket som möjligt. :) 
 
 
De lär sig snabbt att ta efter storhönorna , men vi vill inte att de ska försvinna för långt bort då de är lätta byten för större fåglar och räven förstås.
 
 
 
Inte en endaste blomma har jag fått på bild så jag avslutar med en från förra fredagen, på midsommarafton, från bryggan. Härligt!

 
Jag har nu fyra veckor kvar tills min sommarsemester börjar och idag damp Ellos vinterkatalog ner i postlådan. Jojo. :)
 
Trevlig helg på er!


torsdag 20 juni 2013

Glad Midsommar!

 
 
 
 
Glad midsommar alla fina bloggträdgårdsvänner!

lördag 15 juni 2013

Slang

 Det första man ser på vårat hus är en illgul härva som är våran lååånga och mycket fula vattenslang.
Jag har funderat länge på hur man skulle kunna dölja den, men har inte kommit på något så där jättebra än.
I våras snickrade vi ihop ett grövre bord som vi satte framför vattenslangen och under hängde vi upp en jutesäck. Det är inte det mest praktiska, men tills vidare döljs slangen i alla fall. Som "bordsskiva" la vi ett pussel av gamla tegelstenar som vi hade över.


Idag har vi fått tillökning här - fem nykläckta dunbollar som en liten stund fick lämna hönshuset och hönsmamman och komma in för att beundras i värmen.


Pip, pip med önskan om en fortsatt fin helg!

fredag 14 juni 2013

Avslutningsfika

Igårkväll var det skolavslutning för mina barn. 10° och regn kunde inte stoppa glädjen över ett efterlängtat sommarlov och givetvis firade vi jordgubbstårta!

Jag gjorde en kladdig chokladbotten med dajmbitar i och en mousseliknande fyllning med jordgubbar. Hela tårtan blev jättegod och särskilt botten fick högsta betyg! Recept här!

Tjat, tjat, tjat om dessa stenbumlingar. Men här kommer en liten bild till framifrån.
De är lite ojämna, men det blir bra tror jag. Men det krävs nog lite lummighet bakom för att få den rätta känslan.


Bakom är kaoset kvar. Fortfarande massor kvar att plantera. Vi min man skulle köpa ett släpvagnslass med jord idag så vi kunde fortsätta nu i helgen, men se de stängde efter halva dagen så vi blev utan. :(
Äh, det är väl inget att sura över, vi har väl annat att göra. Imorgon ska jag till exempel jobba på det avlönade jobbet. :)

Vad ska du göra i helgen?

Vi har börjat kolla på Skärgårdsdoktorn som finns på SvT Öppet Arkiv. Tycker det är lagom familjeserie att titta på tillsammans så det blir nog ett avsnitt till i helgen om vädret håller i sig.

Må så gott!

måndag 10 juni 2013

Småsten och silverskatter

Stenblocken har lagts på plats nu. Det är lite snett och ojämnt, men det är ungerfär så vi är så det passar ju bra. :)
 
Stenblocken är lagda som en kant mellan stor grusplan och tråkig grässlänt. Nu pågår det roliga arbetet med att anlägga en rabatt modell större i före detta slänten. Roligt och roligt, det har svurits många ramsor och nästan kommit tårar när jag slitit med trädrötter, knölklocka (vad har jag gjort som har detta hemska ogräs på hela tomten?) och mygg.
 
Stenkanten startar vid en trappa och mot den har vi fixat med "småsten" som kommit fram när vi grävt i gräsmattan.
 
 
De som en gång för länge sedan anlade den här tomten fyllde inte bara ut med massor av sten, vi brukar även hitta spikar, glas och porslin. Igår hittade vi en skatt!
En silversked. Någon böjd, men med silverstämpel.
 
 
 

Vi är fortfarande inga biodlare, men vår mentor som vi fått via kursen vi ska gå på bjöd med oss på en biodlarträff i lördags. Det var roligt, men desto mer hade jag att fixa med igår. Vaknade med världens förkyling och kände mig totaldäckad. Typiskt, jag som inte har mölighet att trädgårdera förrän nästa söndag...
 
 
Pekade lite åt maken och sonen som kärrade jord och började plantera. Ikväll gick jag ut en sväng och piffade lite framför storstenarna.
Runt om är det ett riktigt kaos, men när jag borstar tänderna ser jag det lilla bordet i badrumsspegeln och då kan man nästan luras att tro att det är snyggt och prydligt. :)
Apropå oredan så konstaterade minstingen att "man ser i alla fall att vi håller på med något". Jo tack.
 
Må så gott i försommaren!
 

 

måndag 3 juni 2013

På gång med sten

Länge sedan sist, men här är det full fart. På alla sätt och vis.
Värmen har gjort att "allt" blommar. Vi har massor av aktiviteter, jobb och annat än trädgård, men jag tröstar mig med att jag om några år, när barnen är större, antagligen kommer att ha mer fritid än jag önskar.

Något jag planerat i flera månader är att dra hem mer sten. Som om vi inte har nog av det... :)
Maken kläckte ju en ide om att göra en mur som kant istället för den branta och tråkiga grässlänten vi har.

Vi har letat sten, hört oss för om frakt och mest bara stampat, men nu är den på gång, äntligen!!




Det är rejäla stenbumlingar så det gäller att det blir bra, för det här gör vi inte om i första taget.