söndag 27 april 2014

Små riddare

Här har det varit stiltje, men det är bara på bloggen. I riktiga livet och naturen går det på i full fart just nu!

Vi firade påsken här hemma med trädgårdsarbete, däckbyten, trevligt sällskap och med många fikastunder utomhus i det finaste påskvädret!

Tänk att de här småriddarna ska bli över två meter höga i sommar!


Här är det påsklov från skolan den här veckan som varit så barnen har varit lediga i strålande solsken. Själv fick jag lov i torsdags och har hunnit både jobba i trädgården och fara till stan med familjen. I stan skulle vi göra säsongsinköp såsom skor av olika slag, cykelhjälmar, cykel och så vidare. Själv var jag ute efter trädgårdsbyxor (det blev dom på Jula) och en vattenslangsupprullare, eller vad det nu kallas, men nån sån fick jag inte med mig hem.

Redan skitiga brallor. :)


På Granngården hade de olika sorter av slangvagnar och slangvindor. En slangvagn fanns det i rätt storlek, men den kostade över tusen spänn och det tyckte jag var lite väl saftigt för den modellen. Helst vill jag ha en slangvinda som är "självupprullande", automatisk. De var omärkta så jag vet inte vad dom kostade. Får fundera ett tag till...
Vi har en vanlig vägghållare, men eftersom utkastet sitter precis på husknuten när man kommer hem till oss försöker jag lösa det liiite snyggare, och det skulle då bli mest praktiskt med den automatiska och ha den dold under bordet.

Så här kan vi ju inte ha det...


Vad har du till vattenslangen?


Undrar om min arbetsgivare kan tänka sig att betala ut min lön även om jag stannar hemma och påtar i jorden? Nääe, jag tänkte väl det, men nog vore det härligt!

Just nu är kroppen trött och är ovan att arbeta med trädgårdsmusklerna. Hämtade ut surfplattan och fortsätter att bråka med feta myggor, iaktta det sprättande hönsgänget och lyssna på fågelkvittret medan jag bloggar - nu är det vår på riktigt! 

En anledning att det är lite tyst på bloggen är att kameran lagt av, men nu när surfplattan är med ute så blev det några bilder i alla fall. :)

Må så gott!

3 kommentarer:

 1. Likadana byxor som jag har. Trivs bra med dem.

  Lön men ändå vara hemma - att inget parti kommit med det förslaget nu när det är valår. Jag hade varit på direkt!

  Kram

  SvaraRadera
 2. De där byxorna gillar jag. Slangen den är lite hur som helst hos mig men har mina planer för oret som kommer få se om de går i lås.
  Visst är det underbart när man ser alla små plantor som skall bli stora blir glad av all växtkraft som finns.
  Önskar dig en fin och skön vecka, den är inte så lång.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Snygga brallor! Ja den där slangen, vi har en rostig mojäng som man ska hänga upp den på, men den blir ju alltid lite snodd åt nåt håll så det blir veck, jag tycker det är rätt krångligt med slangar.

  /Jenny

  SvaraRadera