onsdag 29 januari 2014

Årets första pärlor

Blogglampan lyser inte särskilt flitigt här, men nu är jag faktiskt på gång med den nya trädgårdssäsongen. Lite, men i alla fall igång. 

I söndags sådde jag de första fröerna och redan idag har jag några korta stänglar av pelargonerna som jag sådde!
Förutom pelargonerna sådde jag ett par olika chilis och några lavendelfrön.

Är du igång med fröer, jord och småkrukor?

Annars går mesta fritiden åt till skidåkning just nu. Vi åker om kvällarna och helgerna och det är den perfekta skidtiden just nu!
I helgen passade vi också på att gå på bio. Dottern och jag kollade på Sune-filmen. Ingen höjdare, men okej. Maken och sonen gick på "Hundraåringen..." istället och tyckte att den var bra.


Jag kollar på Trädgårdskampen på tisdagarna. Tycker fortfarande inte riktigt om stressen och utslagningen, men börjar ändå förlika mig med upplägget. Deltagarna och juryn kan man i alla fall inte klaga på, de verkar ha roligt hela bunten!

Nu är jag inte längre sur på vintern, vi har haft superhärligt vinterväder nu en tid! Fortfarande oroar jag mig för vad som hänt med rosorna, lökväxterna och allt när det bara var isblöta långt ner i marken, men å andra sidan är det ju inte så mycket jag kan göra åt det nu.

Må så gott alla!

tisdag 14 januari 2014

Vårälväxing

Nu är Årets perenn 2014 utsedd och det blev Vårälväxing.
 
För mig är det en ny bekantskap och namnet rullar inte helt lätt på tungan än. :)
 
Det är en liten växt som ser ut att vara hämtad från naturen. På Perennagruppens beskrivning verkar den passa överallt både när det gäller läge och utseende!
 
Bild lånad med tillstånd, Perennagruppen.com
 
 
Jag är säker på att den skulle passa utmärkt även i min trädgård! :)

fredag 10 januari 2014

Trädgårdsteve

Medan jag funderar på om växterna överlever att stå i is och blöta så singlar faktiskt snöflingor utanför fönstret. Jippi!


Ser också en annan glädjande nyhet, nämligen att det börjar ett nytt trädgårdsprogram på teve nästa vecka.
Jag är lite skeptisk till att det ska tävlas i trädgård, men jag gillar jurymedlemmarna så jag kommer givetvis att kolla!



Tisdag, SvT 1 kl 20 är det alltså dags för Trädgårdskampen.

Trevlig helg!


onsdag 8 januari 2014

Vinter?

God fortsättning på 2014!
Direkt efter nyårshelgen packade vi in familjen och alla skidor och drog iväg på en liten tripp. Samtidigt som Tour de Ski körde sina avslutande tävlingar så var vi iväg på en tour för barn och ungdomar. Det var andra året vi var iväg och dottern körde fyra tävlingar på tre dagar.
Jag är så glad att arrangörerna lyckades få ihop allt trots att det är så väldigt lite snö.

Här är det barmark, eller vi har en väldig massa is, men ingen snö...
Jag är lite orolig för mina rosor och de andra växterna. Rosorna är alltid känsliga hos mig, men det andra brukar klara av rejäl kyla bara det finns ett tjockt snötäcke på.  Jag täcker aldrig särskilt noga inför vintern eftersom vi alltid brukar ha maaaassor av snö. Vanligtvis.

Täckning skulle antagligen inte hjälpa heller då det är jätteblött ena dagen och massa minusgrader den andra.
 Till helgen ska det bli 20 minus, men ingen snö i sikte. Jag undrar hur växterna klarar sig?


Här kommer ett par bilder från slutet av januari i fjol. Vintern kan inte vara vackrare än den var då!





Idag när jag skulle till jobbet tog jag sparken. Det var utmärkt sparkföre eftersom det är blankis, men vid ett tillfälle fick jag vända eftersom det skulle vara alltför äventyrligt att ta spark (eller gå) just där (tänk rodelbana) så jag tog en annan väg istället. 

Jag tog en bild på f u l v i n t e r n med mobilen också. Den är från samma ställe som översta bilden, men från andra hållet. 



Första bloggningen på nya året 2014 blev mer än deppigt. Jag gissar att jag inte är ensam om att ha det så här? Vad är det vi gjort och gör med vår jord?

Lev väl och må snön singla ner över oss alla!