måndag 1 februari 2016

Dags att vända bladJa så kom den då, första dagen på studieledigheten. Det är mest bara förberedelser för nästa vecka än så just nu är det rätt lugnt.

Jag gick igenom veckorna när jag ska vara på plats på skolan och det blir hyfsat mycket åkande till Västsverige det här året. Det verkar också bli rätt tajt med tid att ta mig från skolan till flygplatsen när jag ska hem. Utan förseningar ska det nog fungera, men det är ju det där med att hitta också. Jag gillar att ha full koll och det har jag inte nu...

När man går i skola har man också rast och idag var det perfekt väder för en sparktur!

"In Sweden we call it a kick"

Förra veckan blev rätt hektisk och sista dagen på jobbet i synnerhet. Lite tråkigt att avsluta så innan studietiden, men skönt på sätt och vis att komma ifrån det. :) 
Jag har varit på det här jobbet i snart femton år så det är verkligen dags för ett litet pluggbrejk.

Helgen spenderades i Sundsvall där barnen tävlade i skidskytte. Spännande och bra väder (sånt som supportrarna uppskattar)! :)

Ont om tid har varit rätt återkommande i mitt liv det senaste året och jag har ingen aning om hur tufft det kommer bli att plugga på heltid, men jag gillar tanken på att få äta frukost och vardagsmiddagar med mina barn igen, det har jag saknat! 

Det blev också tid för de första sådderna idag, några skulle ha såtts redan innan, men bättre sent än aldrig. Tolv sorter blev det till att börja med. 


En liten uppdatering från en nybliven skoltjej. :)

7 kommentarer:

 1. Önskar skoltjejen lycka till med pluggandet Hoppas att du delar med dig en del av lärdomarna här på bloggen! Skulle t ex vara intressant att veta vad ni har för kurslitteratur dels i trädgårdsanläggning, dels i odling, exempel på uppgifter ni får osv.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Så avundsjuk jag är! Tänk så mycket roligt du har framför dig! Du gör helt rätt. Om jag skulle få leva om mitt liv skulle jag satsa på trädgårdsdesigner. Nu är jag ju en nöjd människa ändå... men om:) Lycka till med den spännande utbildningen och allt pusslande till och från.

  Ha en fin start på februari.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Nej jag är inte avundsjuk för det blir tufft men du kommer givetvis att klara det.
  Du är ju i den rätta åldern (vet ej hur gammal du är men gissar) för att passa på att utveckla dig, och dina barn har väl då
  blivit så pass stora så de fixar mycket själva. Men ändå måste man och vill man vara tillsammans med sin familj, förstår dig precis.
  Ja man behöver sannerligen en pluggbrejk och jag lyckönskar dig dessa år.
  Jag var 44 år när jag började plugga till undersköterska heltid i 2 år, det var jobbigt men mycket intressant och kul.
  Jag jobbade extra på ett servis boende på helgerna (det behövdes) men på så sätt hade jag 'en fot inne' och fick nästan direkt fast anställning när skoltiden var slut, (ett halv år). jag och två till var äldst i den årgångs klassen, vi var tanter för de yngre.
  Vi fick först fast anställning av alla de 17 eleverna, det trodde ingen, men det trodde vi, inte så konstigt för vi hade en erfarenhet av själva livet. Något som är viktigt är att du verkligen älskar det du gör, visar respekt för människor, de känner självklart om man gillar dem och jobbet och inte 'bara gör ett jobb'. Det blev 20 år i vården varav 15 år på ett demensboende där jag trivdes mycket bra,(jobbade t.o.m. ett år extra efter pensioneringen.Vi var ett 'gäng' som gillade varann och passade bra ihop på den 'låsta' avdelningen. Fortfarande är jag 'med dem' vid olika träffar, jag var den äldsta i 'gänget' och ålder är inget hinder, mitt hjärta är ungt.
  När jag körde till skolan ca 5 mil tur o retur dagligen så sjöng jag i bilen 'min bästa tid är nu . . . .
  Hoppas att även du kommer att känna det så, men du har verkligen en lång väg eller flygväg mot vad jag hade . . . .

  Har ni fortfarande så mycket snö kvar, vad bra tycker jag, vackrare än vårat mörka trista regniga stormväder.
  Än är det långt till våren även om du börjat att så dina fröer, men så ska det vara.
  Sköt om dig skoltjejen, kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Lycka till med pluggandet! Själv är jag - tråkigt nog - alldeles för gammal, men jag gillar att lära mig nya saker ändå. Så det brukar bli nån kurs ibland. Tyvärr är det lite långt till Visby för där finns massor, men jag brukar luslästa tidningarna för att se om det finns nått jag gillar.
  För det måste vara nått jag gillar, annars är jag totalt ointresserad. Sista kursen jag gick var "Japansk Matlagning men inriktning på sushi". Jättekul! Sen skulle jag gått en kurs i bildlära och färglära förra året, men det kom ju lite annat emellan. Trädgårdskurser har jag nu gått färdigt, istället har jag haft några själv i bonsaiodling.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Du har då tid med det mesta känns det som att så det har jag inte ens funderat på än och plugga det är bra gjort av dig Lycka till säger jag. Njut nu de vackra dagar vi har lite ljusare varje dag frånsett idag då ser knappt grannens hus.
  Ha det så gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Så spännande för dig. Det är skönt att avsluta något för att börja på något annat. Jag vet fast att jag inte valde det självmant. Allt kommer att gå bra bara du inte stressar upp dig.
  Härligt med sådderna jag har också börjat men inte tomater det blir först i slutet av feb början av mars.
  Ha det bra
  Annika

  SvaraRadera
 7. Det låter lockande att få "sätta sig i skolbänken" igen. Lite nervöst också kan jag tänka mig, och som du skriver, pyssel med restider och annat. När allt satt sig på plats tror jag det kommer att bli hur kul som helst, trädgårdsdesign, kan inte tänka mig något som skulle vara roligare att få göra. All lycka till från mig! Anna-Karin

  SvaraRadera