torsdag 25 februari 2016

Grönt är skönt

Nu har jag sått ett gäng fröer till, den här gången blev det ettåringar av olika slag, bland annat astrar två sorter och ekorrkorn. Jag tjuvstartade marssådden kan man säga, men eftersom jag kommer att vara borta månadens första veckor så fick det bli så!

Förra året köpte jag ny belysning på Biltema efter tips, men de räcker inte långt så nu blev det det ytterligare fyra stycken, men från Granngården den här gången. Inget fel på de jag köpte från Biltema, men deras närmaste butik är 15 mil härifrån.

Maken hade tjuvat min hylla för sådder till vallaboden så den var jag tvungen att få tillbaka. Det är ingen särskild snygg inredning vi har nu. Skarpt ljus, lagerhylla och extrabord med karamellådor i plast varvas med sladdar och jordsäckar...

Men våren kommer väl tidigt med värme i år?


Sköna gröna ärtskott har jag förgyller bland den andra "bråten". :)

Idag snöar det här, snöar och snöar och snöar. Tur jag kan vara inne och pyssla med mina sådder!

6 kommentarer:

 1. Så skönt att kunna sätta frön så här tidigt. hos mig i lägenheten är det överfullt av alla pelargoner.Längtar tills vårt hus är färdigt på kolonin då kan jag ha det där och få plats med tidig sådd här.Här lyser solen i alla fall och det känns lite vår i luften även om det inte är många grader +.
  Ha nu en bra dag trotts snöandet.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Odlar man inne på vinter hinner man inte längta så mycket.
  Mums mums är det.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Visst kliar det i fröfingrarna nu! Jag bestämmer varje höst att inte förså för mycket men på nåt vis så försvinner den föresatsen över vintern! Jag har börjat plocka bland mina fröpåsar...

  Önskar dig en fin helg.
  Kramar från Ev-Mari

  SvaraRadera
 4. Lite innepyssel i väntan på våren är skönt och visst kommer våren tidigt med värme i år. Skulle bara våga något annat med tanke på förra årets köldrekord. Lite värmerekord istället skulle sitta fint :-)
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Härligt med frösådder - och lite besvärligt. Här räcker inte växtlamporna längre, måste skaffa flera och ska faktiskt slå en koll på Biltema i morgon.
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 6. Bra tips med Biltemas belysning. Som det är nu så får mina frösådder klara sig helt utan extra belysning. Det brukar gå bra, även om plantorna blir lite gängliga när de sträcker sig emot ljuset.

  Kram, Karin

  SvaraRadera