fredag 19 augusti 2016

Nytt trädgårdsrum

Ett av sommarens planerade projekt var att flytta grillen från altanen där den inte riktigt passade in, altanen är så smal så det funkade inte rent praktiskt. Förra året fixade vi trapp från altanen och ner till trädgården. Nu hade vi ju dessutom några skifferplattor över sen stenläggningen i våras och en gammal dörr från urstädningen hos svärföräldrarna förra sommaren så vi jämnade ut den (alltid) sluttande gräsmattan, och gjorde ett litet "utekök". Det låter lite överdrivet att kalla det utekök, men en grill, bänk och lite vatten räcker ju för att fixa käk där.


Nyskördat!


Längs spaljéväggarna har jag planterat humle som är tänkt att göra väggen grön och även en ros John Davis (den jag hade innan dog för mig i vintras). Det blev rätt mysigt så ett par stolar fick raskt flytta in och nu står de tyvärr med ryggarna mot utsikten, men just nu är det ingen ommöblering på gång. :)

Det var det roligaste vi gjorde den här sommaren! Det mesta är återvunnet, vi har köpt träreglar och färg till väggarna och glasskivan till bänken, men inget mera. Jag har alltid gillat att pyssla på för mig själv, men kanske är det distansstudierna och med det mycket ensamtid som gör att jag uppskattade mer än nånsin att få arbeta tillsammans med nån! 

Trevlig trädgårdshelg!

6 kommentarer:

 1. Synd att det är så långt mellan oss då hade varit kul att byta idéer och jobb. Så bra det blev med ert utekök. Det behöver inte vara stort ocg flott bara det funkar.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Grattis till ditt nya fina 'ute rums kök', gillar det med återvunnet material. Där fick jag lite tips som jag 'knycker', tack för det.
  Vem kan 'slå dig med den utsikten', tyvärr kan jag inte knycka den.

  Efter ett långt dator uppehåll på ca 5 månader försöker jag komma igen. Snart kan jag skriva mina egna inlägg inte bara skriva till er andra bloggvänner. Det varit ett riktigt långt strul som tagit på krafterna, sen gav jag 17 i det och ägnade mina tankar bara åt trädgården, det var mycket roligare.
  Nu ska jag ut och klippa en pil buske som växt sig alldeles för hög.
  Må väl kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken helt fantastisk utsikt du (ni) har! Och vilken otroligt fin uteplats ni gjort!! Är vansinnigt avundsjuk!!! *fniss*
  Själva kan vi bara njuta av skogen bakom när vi sitter på altanen. Fast den utsikten är rätt bra den med. Träden är höga (ovanligt här på Gotland) och fälten på andra sidan det vi kallar "kohagen" ser ut som om det var havet (det är bra med fantasi ibland).
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vad fint ni fixat till det med hög mysfaktor och ombonad känsla. Ett utekök ska väl inte vara mer än så, det är ju perfekt. Att använda gamla saker ger det där lilla extra och skifferplattorna är ju wow, för att inte tala om utsikten ni har. Många underbara stunder att avnjuta där med umgänge, god mat och vin.....

  SvaraRadera
 5. Charmigt med underbar utsikt! Trevligt att rama in med klätterväxter och humle växer som bara den. Skiffer så snyggt. Hoppas ni hunnit njuta ordentligt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Charmigt med underbar utsikt! Trevligt att rama in med klätterväxter och humle växer som bara den. Skiffer så snyggt. Hoppas ni hunnit njuta ordentligt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera