torsdag 17 september 2009

En krans på dörren vore fint

Idag är minstingen hemma från skolan i höstens första förkylning. Själv är jag också lite småtussig, men inte värre än att jag hade kunnat jobba.
Det är ganska grått och trist ute idag och vi har precis läst Jul i Bullerbyn.
Jag har tagit in lite rosmarin och hängt upp i köket. Det doftar gott!

Jag hade gärna velat göra en tjusig dörrkrans att hänga på ytterdörren.
Men.
Jag är verkligen ingen som kan göra kransar... Förra året började jag sätta ihop en lingonriskrans och den blev jättefin ganska fin. Den halva som jag gjorde, för sedan tog tålamodet slut, då började det bli ojämnt och såg bara spretigt ut.
Allt material finns ju gratis i skogen och trädgården också, nypon, enris, fröställningar, blommor, mossa och så vidare. Fast å andra sidan tror jag inte att det finns så fina kransar att köpa som dem jag ser på många bloggar, till exempel Bea brukar göra jättefina.
Nej, jag får titta på andras så länge och k a n s k e gör jag ett nytt försök i år.
Hoppas höstförkylningarna tar en omväg förbi er andra. Må så gott!

5 kommentarer:

 1. Fniss.... höstförkylningen har varit här och vänt så jag har fått min dos för i höst :) Bättre idag men fortfarande svag i benen så jag sitter still och börjar få träsmak i rumpan. Kransar ja, det är jättefint med en krans på dörren, tänkte jag skulle få lite inspiration av bloggare men än har jag inte sett till någon höstkrans men de kommer väl. Jag har en stomme av halm som är bra att bygga på, och tja, varför inte mossa?
  I dag är det höst här, helt annan luft än i går, kallt i natt och ekollonen börjar ramla i backen men det luktar gott, längtar tills jag kan gå ut :) Krya på er, kram 8`)

  SvaraRadera
 2. Jag vet precis hur det är! Jag avundas de som kan men jag har inte tålamodetså spelar det ingen roll hur mycket gratis det är... Jag köper helt enkelt en färdig om det ska bli en krans på dörren...
  Krya på er, jag har haft en runda redan med förkylning så jag hoppas jag slipper...
  Må så gott! Veronica

  SvaraRadera
 3. Hm ja förkylningar talar alla om..är det svin eller inte....? Hoppas ni kvicknar till snart... Roligt med krans på dörren- kulockså när man gör dem själv- blir ju personliga o med ens eget stuk på! / kram åsa

  SvaraRadera
 4. Nä, vad tråkigt det är med förkylningar! Vi har klarat oss än så länge, peppar peppar. Kransar är fint, kanske man skulle ta och göra en vid tillfälle ... zzz ... Trevlig helg och kram! /Jenny

  SvaraRadera
 5. Kransar är inte min grej heller men faktum är att ibland orkar jag hela rundan.
  Idag blev det lite annat pyssel.
  Kom ihåg att det är det enklaste som är finast men svårtast att komma på.
  Superfint med bara en kvist.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera