lördag 16 juli 2016

Pionlycka

Det verkar minsann som att bloggen tagit semester. Jag tänker så ofta att jag ska uppdatera bloggen, men nu på sommaren har jag varit ute mest hela tiden, det och att kamerauppladdningen inte funkar klockrent är väl orsakerna till att det inte blir av.Jag pluggar ju en del och den här veckan har jag varit på praktik. Här hemma försöker vi fixa och pyssla tillsammans utomhus och så här långt har vi varit väldigt aktiva. :)Sen får man ju bara inte missa - nu är det finaste och bästa pionernas tid hos mig! Då bara måste jag njuta av dom så mycket det går! 


Alla har vi mindre smickrande sidor och en av mina är att jag, trots att jag valt att leva i norr, lätt blir avundsjuk på trädgårdslivet i söder, men när jag visade mina pioner på Instagram sa min skånska klasskompis: "Härnere i söder är piondoft elva månader bort..." och ja, så är det ju och just nu är det jag som njuter pionbakelser och den himmelska doften!


Överhuvudtaget blommar ju precis allt här uppe nu!

Det jag saknar mest den här sommaren är nog avsaknaden av rosblomning. Visst har jag några som blommar, men allt för få eftersom flera inte klarade barkylan i vintras. Honungsrosen saknar jag mest. Den överlevde i och för sig, men jag fick ju klippa ner den helt.


Idag regnar det, men pionerna klarar förhoppningsvis av det ganska hårda regnet. Annars har vi haft perfekt jobba-i-trädgården-väder den här sommaren. Lite sol, lite moln och shortsen på. Dessvärre har det ju varit rätt torrt istället. 

Bowl of Beauty är ett passande namn!


Det är så mycket skit och elände som händer i världen hela tiden. 

Mer kärlek till våra medmänniskor och så jobbar vi alla för fred istället - okej?
4 kommentarer:

 1. Dina pioner är verkligen fina. Här har de redan gått till vila till nästa år.
  Rosorna har jag åxå fått flippa ner till fotknölarna så de tar tid på sig nu börjar de visa färg i alla all.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Och här i söder är jag just nu ruskigt avundsjuk på dina fina pioner!! Njut! (vilket du förstås gör!)

  Ja, mer kärlek till våra medmänniskor!
  Kram Gunilla i söder som inte har några pioner kvar....

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara pioner och vilken längtan de väcker, men som sagt, här är det 11 månader kvar. Suck! Mer kärlek till våra medmänniskor. Absolut!

  SvaraRadera
 4. Kul att få se pioner som blommar just nu! Och du, det gäller att verkligen njuta av det man har.....alltså i ditt fall en överdådig pionblomning!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera